Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Elindult a CellumPay Bulgáriában: okostelefonból okospénztárca

2013/01/19. - írta: Mobilpénztárca

Bulgáriában indította el legújabb, CellumPay nevű szolgáltatását a Cellum, Európa egyik vezető mobilfizetési megoldásokat fejlesztő cégcsoportja. Az alkalmazás - amely más államokban, például Magyarországon már kiemelkedő sikereket ért el - segítségével okostelefonunkba integrálhatjuk betéti- vagy hitelkártyánkat.


2012 decemberében indította el a Cellum Bulgária CellumPay nevű okostelefonos alkalmazását, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közüzemi számlákat fizessenek, egyenleget töltsenek fel, vagy biztonságosan és egyszerűen vásároljanak online, telefonjuk segítségével.

A CellumPay segítségével okostelefonunkba integrálhatjuk hitel vagy betéti bankkártyánkat. A rövid regisztrációs folyamatot követően a program segítségével a felhasználók számlákat fizethetnek be, szolgáltatások díját egyenlíthetik ki. Az alkalmazás közvetlenül a telefonunkról működik, használatához semmilyen szerződés aláírása, vagy bankfiók, iroda személyes felkeresése nem szükséges. cellumpay1.jpg

A Cellum Bulgária partnerei között megtalálhatjuk a főváros vízműveket, a Sofiyska Vodát, az egyik legnagyobb taxitársaságot, a Green taxit, a Vivacom mobilszolgáltatót, a Helikon könyvesboltláncot, vagy a Eurobroker pénzügyi szolgáltatót.

Felhasználóbarát és rendkívül biztonságos

A CellumPay rendkívül biztonságos, ugyanakkor nyitott és felhasználóbarát alkalmazás, amely segítségével a bankkártya a mindig kéznél levő mobiltelefonba költöztethető. A felhasználók egy speciális titkosítási eljárást követően biztonságos környezetben regisztrálják bankkártyájukat a CellumPay mobil alkalmazásban, amely a legfontosabb platformokon (iPhone, Android, Windows Mobile) érhető el.

A felhasználó a letöltést és a regisztrációt követően tetszőleges számú bankkártyát (betéti-vagy hitelkártyát) regisztrál és aktivál a rendszerben, és megadja a csak általa ismert, 6 jegyű alfanumerikus mPin kódot - ezt a titkos kódot csak ő ismeri, sehol sincs tárolva. Ezzel a biztonságos mPIN kóddal hagyható jóvá a felhasználó összes tranzakciója.

A CellumPay-el történő fizetéskor nem kell megadni sem a bankkártya számot, sem a bankkártya biztonsági CVC vagy PIN kódját. A kártyabirtokos a telefonszámát, vagy kifejezetten a szolgáltatáshoz biztosított azonosítóját adja meg fizetéskor, és a telefonjára érkező, a tranzakció adatait tartalmazó fizetési kérést az mPIN kóddal hagyja jóvá. A telefon nem tárolja a tranzakció adatait.

A Mobilfizetés Blog a közeljövőben részletesebben foglalkozik még a CellumPay bulgáriai indulásával.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr375027072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása