Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Legyőzi a postai sorokat a mobilfizetés

2012/12/06. - írta: Mobilpénztárca

A statisztikák szerint Magyarországon a legtöbben csekkek befizetésére használják a mobilfizetést - a szolgáltatás népszerűségét mutatja, hogy egyre több szolgáltató csatlakozik a programhoz.


Egy tavalyi felméréssorozat eredménye szerint a hazai mobiltulajdonosok 12 százaléka legalább hetente egyszer mobilja segítségével rendezi számláját. A statisztikák szerint a bankkártya-helyettesítő mobilfizetést legtöbben a sárga csekkek befizetésére használják.csekk.jpg

A MasterCard Mobile-t fejlesztő magyar Cellum tapasztalatai szerint a bankkártya-helyettesítő mobilfizetést a legtöbben sárga csekkek befizetésére használják, hiszen a mobilszolgáltatók mellett ma már a nagy közműcégek is kínálnak ilyen lehetőséget a számla rendezésére. Emellett egyre több a MasterCard Mobile-lal befejezett internetes vásárlás. Az új technológiát leggyorsabban a jegyrendelő portálok, az elektronikus cikkeket kínáló webshopok és az étel-házhozszállító szolgáltatások adaptálták. A webshopokban nincs szükség bankkártyaadatok megadására, kizárólag a telefonszámot kell beírnunk, így sokkal nagyobb biztonsággal vásárolhatunk.

Mint arról a Mobilfizetés Blog többször is beszámolt, a magyar mobilfizetést alkalmazó szolgáltatók között szép számmal találhatunk közműcégeket (például a Zöld Híd, a Szegedi Vízmű, vagy a Távszámla): a mobilfizetés egyik legnagyobb előnye, hogy pár kattintással, hosszadalmas postai sorban állás nélkül tudjuk befizetni sárga csekkjeinket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr154951729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása