Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Hamarosan kártya nélkül is vehetsz ki pénzt az ATM-ből

2012/10/28. - írta: Mobilpénztárca

Izgalmas megoldásokat fejlesztenek a fizetéstechnológiával foglalkozó cégek. Az sem elképzelhetetlen, hogy néhány év múlva nem is kell a bankkártyánk ahhoz, hogy készpénzt vegyünk fel egy automatából.


Az NCR nevű amerikai fizetéstechnológiai - elsősorban pénzkiadó automatákra specializálódott- cég már teszteli azt a megoldást, amely lehetővé teszi a kártyamentes készpénzfelvételt.

A módszer meglepően egyszerű: a felhasználó telepít egy alkalmazást okostelefonjára, majd ezen keresztül jelzi, hogy pénzt szeretne felvenni, egyben megadja a kiválasztott összeget is. A megfelelő azonosítás (PIN-kód) után az alkalmazás hitelesíti az ügyfelet.

A rövid és gyors azonosítási procedúra után a felhasználó elsétál a legközelebbi bankjegykiadó automatához, ahol telefonjával beolvassa az azon szereplő QR-kódot. Az automata kommunikál a bank szerverével, azaz jelzi a banknak az ügyfél pontos helyét, megkeresi az ügyfél már korábban leadott tranzakciós igényét, ezután kiadja a kiválasztott összeget.


A fejlesztők szerint a módszer előnye, hogy a jelenlegi kártyás megoldásnál gyorsabb készpénzfelvételt tesz lehetővé, ugyanakkor a felhasználóknak elég csak a mindig kéznél levő telefonjukat használni, a bankkártyát nyugodtan otthon is felejthetik. Az NCR menedzsmentje több bankkal is tárgyal a koncepció esetleges bevezetéséről, további eredmények a jövő év első felére várhatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr184873946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása