Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Magyarok a Mobile World Congressen

2017/02/28. - írta: Mobilpénztárca

Barcelonában jelenleg zajlik a mobilvilág legnagyobb éves rendezvénye, a Mobile World Congress. Bár a világsajtó az első napon leginkább a Nokia által „felújított” 3310-es keltette nosztalgiahullámmal volt elfoglalva, közben jött egy érdekes bejelentés a mobilfizetés terén is.

Hétfő reggel eldördült a rajtpisztoly, kezdetét vette az idei Mobile World Congress, a mobilkommunikációs szektor legnagyobb eseménye. A barcelonai gigarendezvényre minden évben a világ különböző tájairól zarándokolnak mindenféle méretű és profilú vállalatok, hogy egy teljes héten át kápráztassák el az érdeklődő közönséget a legújabb bejelentéseikkel.

Az idei első napon kétség kívül a pár éve méltatlanul lehanyatlott, de mostanában feltámadó Nokia bemutatója kapta a főszerepet. Ráadásul a legnagyobb érdeklődést – elsőre talán váratlan módon – nem az új okostelefonjaik váltották ki, hanem az előző évtizedben kulturális ikonná vált 3310-es butatelefonjuk leporolt, modernizált változata. Persze ha jobban belegondolunk, érthető a lelkesedés, hiszen sok jelenlegi veterán mobiltulajdonos első hordozható telefonja volt a 3310-es, és a bejelentéssel a Nokia nyilván maxig tekerte a nosztalgia-potmétert.

Közeledve a mobilfizetés témájához: Google végre bejelentette, hogy az eddig csak a Pixel telefonokra korlátozott mesterséges intelligenciája a hét folyamán más telefonokon is elérhetővé válik, feltéve, hogy azokon Android M vagy N fut. Azon kívül, hogy ez önmagában remek hír – már a Google Now is igen lenyűgöző tudással bírt – azért is érdekes számunkra, mert egyes források szerint az intelligens asszisztens hamarosan fizetésre is képes lesz. Ezzel pedig végre létrejön a mobilfizetés és a mesterséges intelligencia keresztmetszete.

Végül egy hazai vonatkozású hírt is kaptunk: a magyar Cellum kora délután jelentette be, hogy megállapodást írt alá Indonézia piacvezető e-kereskedelmi vállalatával, a Finnettel. A közlemény szerint a fejlesztőcég platformszolgáltatóként fogja segíteni az indonéz óriás törekvéseit, hogy meghatározó mobilfizetési szolgáltatóvá váljon a 260 milliós ázsiai országban. A szolgáltatást terv szerint az idei év második felében indítják el, és nem lesz szükség bankkártyára az igénybe vételéhez. A Cellum egyébként már több alkalommal hangoztatta, hogy mennyire fontosnak tartja az ázsiai terjeszkedést; pár hónapja Indiában kötött partnerséget egy helyi szolgáltatóval.

Az MWC első napja tehát érdekesnek bizonyult. Izgatottan várjuk, lesznek-e további bejelentések a hét folyamán a mobilfizetés vonatkozásában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr4812299213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása