Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Hamarosan 100 boltban fizethetünk MasterPass-szal Magyarországon: szupergyors növekedés

2015/10/14. - írta: Mobilpénztárca

Egész Európában komoly növekedést mutat a MasterPass: a MasterCard fizetési megoldása Magyarországon hatalmas ugrásokkal fejlődik.

A MasterPass tranzakciók száma Európában hihetetlenül gyorsan, átlagosan havi 40 százalékkal emelkedett az elmúlt hat hónapban - jelentette be a MasterCard. A kártyatársaság korszerű fizetési megoldását jelenleg a világ 24 országában fogadják el, legutóbb Magyarországon, Németországban, Belgiumban és Törökországban vezették be. Ma már világszerte több mint negyedmillió kereskedőnél van lehetőségünk a minden eddiginél gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb online vásárlásra.
okostelefonmagyarbudapest.jpg
Az egységes fizetési módot kínáló szolgáltatás segítségével a vásárló bárhol, bármikor, bármely mobileszközét (iOS és Android) használva fizethet, és ehhez mindössze néhány kattintás szükséges.

Szupergyors növekedés Magyarországon

A MasterPass elsőként a Cellum által fejlesztett OTPay alkalmazás részeként jelent meg Magyarországon. Július közepén indult az új fizetési platform, 7 kereskedővel. Mára több mint 60 kereskedőnél lehet vele fizetni.

A tranzakciószámok rendkívüli növekedést mutatnak: júliusról augusztusra 43 százalékkal, augusztusról szeptemberre pedig közel 200 százalékkal nőtt a tranzakciók száma.

A Cellum és a MasterCard folyamatosan dolgozik az elfogadóhelyek számának bővítésén, év végéig a tervek szerint 100-nál is több elfogadóhely lesz – tudta meg a Mobilfizetés blog.

A hazai elfogadóhelyek száma folyamatosan bővül, többek között az A38, a Shopline, a GRoby, a Pizza.hu, a Falatozz.hu, a Notebook.hu, a JátékNet, a Bortársaság és a Ticketportal oldalain lehet az alkalmazással fizetni. A kereskedők számára a nemzetközi elfogadáson túl további fontos előnyöket is nyújt a MasterPass, mivel gyorsabb, kényelmesebb és egyszerűbb fizetést tesz lehetővé, ezáltal növeli a vásárlói bizalmat és innovatív képet alakít ki a vállalkozásról. A terméknek ráadásul csatlakozási díja sincs.

Európában is szélesedik az elfogadóhelyek skálája


Európában már számos különböző iparágban tevékenykedő kereskedő elfogadja a MasterPass alapú fizetést webáruházában vagy mobilalkalmazásában. Ilyen például Németországban a Shopgate vagy a TECHNIKdirekt, az Egyesült Királyságban a Qkr! alkalmazást használó hamarosan 500 különböző étterem, valamint a legnagyobb jegyárusító oldalak, mint például a Lastminute.com és az Eventim. Olaszországban a 2013-as bevezetése óta már az összes internetes kereskedő 40 százaléka, köztük a tíz legnépszerűbb is lehetővé tette a vásárlók számára, hogy MasterPass segítségével fizessenek. A szolgáltatást a közlekedésben is alkalmazzák: az olaszoknál az Alitalia Airlines és a Trenitalia, a cseheknél a Czech Railways, a törököknél pedig a Bi Taksi utasai fizethetnek gyorsabban ilyen módon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr267967586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása