Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Egyre több magyar egyre többet netezik a mobilján

2015/02/22. - írta: Mobilpénztárca

Bár még mindig több a hagyományos mobiltelefon, a magyar felnőtt társadalom internetezésre alkalmas mobileszköz-ellátottsága folyamatosan növekedett az elmúlt évben - derül ki egy kutatásból. Az eszközök mellett tovább emelkedett az internetre kapcsolt mobileszközök aránya is, az év végére már a magyar felnőttek több mint egyötöde rendelkezett internet-előfizetéssel telefonján.


A Kutatópont 2014-es lakossági médiakutatásában vizsgálta a magyarok mobileszköz–ellátottságát és használati szokásait.A kutatás eredményei szerint a 2014-es évben, bár nem egyenletesen, de összességében nőtt a mobiltelefonnal rendelkezők aránya: év végére a magyarországi felnőttek kilenctizede rendelkezett mobiltelefonnal. Noha a mobiltelefonok továbbra is kisebb része okoskészülék, azonban az elmúlt évbenjelentős bővülést regisztráltak. Egy év alatt csaknem 10 százalékpontos (30 százalékról 39 százalékra történő) növekedést könyveltek el az okostelefon-penetrációt illetően.

A 2014-es évben tovább növekedett a mobilkészülékekhez vásárolt internet-előfizetések aránya. A megkérdezettek 20-30 százalékának van internet-előfizetése, hozzávetőlegesen további 15 százalék pedig wifi, vagy külön díj ellenében használ internetet mobilkészülékén.
okostelefonhasznalo.jpg„Tendenciáit tekintve lassú növekedés látható a mobil tartalomfogyasztásban is. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy bár egyre többet internetezünk okostelefonon, az internetezés továbbra is főként otthon, PC-n, vagy laptopon és nem egyéb mobilkészülékeken történik.” – mondta Székely Levente, a Kutatópont kutatási igazgatója.

„Ahogy az infokommunikációs technológiák használatával kapcsolatban általában tapasztaljuk, az életkor meghatározó szereppel bír a mobiltelefonok, illetve főként az okostelefonok birtoklását és használatát tekintve is: a fiatalabbak jóval nagyobb arányban rendelkeznek ilyen készülékekkel és használják ezeket, mint az idősebbek.” – tette hozzá.

Az életkor mellett a területi jellemzők is erőteljesen jelen vannak a mobiltelefonos (okostelefonos) médiatartalmak fogyasztásában. A legfejlettebbnek tekinthető Közép-magyarországi régióban a legmagasabb az ilyen módon böngésző, e-mailező, és közösségi oldalakat látogatók aránya, míg a Dél-Dunántúlon, illetve Észak-Magyarországon jóval kisebb ez az arány.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr197195863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2015.02.23. 10:32:14

"és közösségi oldalakat látogatók aránya"

és ez a szolgáltatók zsebén kívül kinek jó?
süti beállítások módosítása