Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Rekordot döntött idén a Black Friday - de mi történt délután?

2014/12/07. - írta: Mobilpénztárca

Idén november 28-án rendezték a Black Friday-t, azaz a nagy november végi leárazás-napot. Amellett, hogy az áruházaknál - főleg az Egyesült Államokban - idén is hatalmas tömeg alakult ki, a netes vásárlás egyre hangsúlyosabban jelenik meg a "fogyasztás ünnepén". Sőt, a mobilok is egyre nagyobb helyet kérnek maguknak.

November 28-án rendezték a Black Friday-t, azaz a Fekete pénteket. Ez az a nap, amikor az áruházak jelentős kedvezményekkel, komoly árleszállításokkal várják a vásárlókat - műszaki cikkek, ruházati termékek, ajándékok - látványos, vevőcsalogató akciókban. Maga az elnevezés arra utal, hogy az üzletláncok számára az év nagy része veszteséges (ezt a könyvelésben piros színnel jelölik), a karácsonyi csúcsszezon - azaz az év utolsó néhány hete - viszont átfordítja ezt nyereségbe: ezt jelölik feketével.

A Black friday - bár egyre népszerűbb a világ számos országában - leginkább az angolszász államokban, különösen persze az Egyesült Államokban tarol. Nagy tömegek keresik fel ilyenkor a boltokat, előfordul lökdösődés, sőt, akár kisebb verekedés is.
ppblfr.jpgAz persze nem meglepő, hogy a webshopok is egyre inkább rámozdulnak a Black Friday-re: már éjfélkor kiteszik az akciókat, a kedvező árak mellett sok helyen ingyenes házhoz szállítást is kínálnak. A legfrissebb hírek szerint azonban a klasszikus netes vásárlás mellett egyre többen vásárolnak, sőt, fizetnek is a mobiljukkal.

A PayPal-nál egészen elképesztő, 62 százalékos növekedést regisztráltak a 2013-as Black Friday-hez viszonyítva a mobilos vásárlásoknál - ez pedig különösen annak fényében jelent nagy ugrást, ha tudjuk, hogy a cég 27 milliárd dollárnyi mobilfizetési forgalmat generált 2013-ben (egész évben).

A PayPal adatai egyébként azt mutatják, hogy a telefonon keresztül vásárlók délután voltak a legaktívabbak: a cég szakértői elemzése szerint sok amerikai kora reggel elment az áruházakba, majd délután otthon folytatta a vásárlást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr356963041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása