Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Az idei fesztiválok is tartogatnak újdonságot... mi lesz jövőre?

2014/07/11. - írta: Mobilpénztárca

A soproni VOLT-tal gyakorlatilag elindult a 2014-es fesztiválszezon - már ami a hazai nagyfesztiválokat - azaz a több tízezer fiatalt megmozgató monstre-rendezvényeket illeti.


Visszavonhatatlanul elindult a 2014-es fesztiválszezon: múlt héten Sopronban a VOLT, ezen a héten Zamárdiban a Balaton Sound várja a bulizókat, de az augusztusi Szigetig még olyan "nagy nevek" vannak, mint az ezúttal Miskolcon megrendezésre kerülő EFOTT, vagy a debreceni Campus. Az idei év nagy kiesője a tokaji Hegyalja: a szervezők korábban ingyenes belépőjegyeket ígértek, néhány hónapja azonban hivatalosan is bejelentették, hogy elmarad a fesztivál - a területén folytatott munkák miatt.

Persze az ilyen rendezvények kiválóan alkalmas helyszínt jelentenek ahhoz, hogy a szervezők különféle új technológiákat próbáljanak ki, legyen szó a speciális belépő-karszalagokról, visszaváltható (környezetbarát) re-poharakról, vagy épp újfajta fizetési technológiákról.

Amint arról nemrég beszámoltunk, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda a Cellum és a Cardnet Zrt. konzorciumát választotta fesztiváljainak - Sziget, Balaton Sound, VOLT és Gourmet Fesztivál, - fizetési kártyaszolgáltatójául. A Festipay szolgáltatást biztosító Cellum-Cardnet több éves együttműködést kötött a szigetesekkel.

A megállapodás egyben azt is jelenti, hogy a hazai piac legnagyobb fesztiváljainak fizetési megoldásszállítója a Cellum-Cardnet lett. Az idei évtől Festipay kártyával fizethetnek majd a legnagyobb hazai fesztiválokon a szórakozni vágyók - a rendszer Sopronban már kitűnőre vizsgázott.

A Sziget portfóliójában szereplő fesztiválok teljesen készpénzmentesek. A plasztikkártya alapú Festipay kártya gyors, kényelmes és biztonságos készpénzmentes fizetést biztosít. A kártya elvesztése vagy esetleges megrongálódása esetén sem veszik el a pénz, hiszen a kártya letiltható (az előzetes SMS regisztrációt igénybe vevők számára), így az új kártyára átvihető a korábban feltöltött összeg.



Nemrég azt is bejelentették, hogy jövőre, azaz 2015-től a mobilfizetés is rácsatlakozik a fesztiválok kártyás fizetési rendszerére.


Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója ugyanis a bejelentés kapcsán elmondta azt is, hogy "2015-től a látogatók az okostelefonjuk segítségével, bankkártyájukról is feltölthetik és ellenőrizhetik az egyenlegüket."

Persze a  mobilfizetés most is jelen van a hazai fesztiválok életében: sok rendezvényre ugyanis akár a mobiltelefonunkkal is tudunk jegyet vásárolni.Az egyik legnagyobb hazai online jegyiroda, a jegy.hu honlapján például OTPay és MasterCard Mobile rendszerrel is fizethetünk, de érdemes keresni a mobilfizetési szolgáltatók logóját más nagy jegyirodák honlapján is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr896486241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása