Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Így vásárolhatunk a Facebook-ról, a mobilunkkal

2013/09/17. - írta: Mobilpénztárca

Szeptemberben kezdi tesztelni saját mobilfizetési rendszerét a Facebook. A rendszer tulajdonképpen saját fizetési hálózatának mobilra optimalizált változata lesz, a legnagyobb ereje pedig abban rejlik, hogy felhasználók százmillióit érheti el, megismertetve őket a mobilfizetés világával.

Saját mobilfizetési rendszerét teszteli szeptembertől a Facebook. A pletykák szerint a világ legnagyobb közösségi oldala régóta kacérkodik már a különféle mobilfizetési rendszerek integrálásával, most azonban hivatalosan is bejelentette, hogy utolsó szakaszába lépett saját fejlesztése, és elindítja a tesztelést.

facebook.jpg
A fejlesztésről egyelőre annyit lehet tudni, hogy - a működési elv szerint - azok, akik korábban megadták a Facebooknak a bankkártyáik adatait, azok accountjukba belépve tudnának fizetni az applikációkért, vagy feladni hirdetést - egyszerűen, a számlázási adatok külön megadása nélkül.

Egyes hírek szerint a Facebook mobilfizetése egyfajta remote payment szolgáltatást is magában foglal majd: a felhasználók mobiltelefonjukon használják a Facebook alkalmazását, a hírfolyamban megjelenik egy hirdetés. Erre kattintva pedig egyszerűen és gyorsan megvásárolhatják a felkínált terméket (korábban feltelepített bankkártyájuk segítségével).

Szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy a szolgáltatással a Facebook nemcsak az online fizetési megoldásoknak jelent majd konkurenciát, de a mobilfizetéssel kacérkodó tech-óriások közül a PayPal-nek a Google-nek és az Amazonnak is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr415519868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása