Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Készül a Visa: sms-sel indul az azonnali átutalás

2013/04/25. - írta: Mobilpénztárca

Néhány napja jelentette be a Visa Europe, hogy fejleszti személyek közötti utalást lehetővé tevő mobilfizetési megoldásait. A tervek szerint az idei év végére a mobilfizetési alkalmazást használók közel valós időben hajthatnak végre tranzakciókat egymás között, az összes európai pénznemben.

Komoly fejlesztéseket tervez a Visa Personal Payment elnevezésű telefonos alkalmazásán. A kártyatársaság fejlesztései között szerepel egy olyan új funkció, amelynek segítségével a felhasználók az átutalást fogadó fél telefonszámának megadásával indíthatnak tranzakciókat.

Az eddigi hírek szerint az biztosnak tűnik, hogy az alkalmazást kizárólag a Visa kártyával rendelkező ügyfelek tudják majd használni, egymás közötti tranzakciókhoz. A tranzakció egy sms üzenettel indul: a kedvezményezett sms-ben értesül arról, hogy pénzt utaltak át számlájára. Ennek elfogadásához az üzenetben szereplő linkre kell kattintania, majd néhány ellenőrző adatot megadva juthat az összeghez.

Lapinformációk szerint még nem végzett a fejlesztési folyamattal a Visa, de úgy tudni, hogy még az idén elindulhat a szolgáltatás Európában. A jelenleg is zajló fejlesztések egyik célja, hogy a tranzakciók valós időben teljesülhessenek, illetve Európán belül az összes pénznemet képes legyen kezelni az alkalmazás. Nagy-Britanniában már idén áprilistól működik az azonnali utalás rendszere, a többi európai országban fokozatosan vezetik be az év során.

Címkék: mobil mobilbank Visa
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr665245576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása