Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Nagyot fejlesztett a Mastercard: kilép az offline térbe a Masterpass

2016/07/25. - írta: Mobilpénztárca

A Mastercard napokban tett bejelentése alapján kibővíti globális digitális fizetési megoldását, a Masterpasst, amely 2015 júliusa óta Magyarországon is elérhető. Az új, továbbfejlesztett szolgáltatással a fogyasztók a jövőben az üzletekben is fizethetnek majd a mobiltelefonjukkal, akár egyetlen érintéssel.

A Masterpasst világszerte már jelenleg is több százezer kereskedő fogadja el az online vásárlásoknál, valamint az applikáción belüli fizetéseknél, de a most bejelentett fejlesztés eredményeképpen a fogyasztók 77 ország több mint ötmillió kereskedőjénél a Masterpass segítségével egyérintéses fizetésre is használhatják mobiltelefonjukat.

Az érintéses funkció először az Egyesült Államokban lesz elérhető az Android készülékkel rendelkező kártyabirtokosok számára, a továbbfejlesztett megoldást július második felétől kezdődően el is kezdik bevezetni, de hamarosan Európába és Kelet-Afrikába is érkezik az új megoldás, méghozzá várhatóan már az idei év végéig. A Masterpass szolgáltatás ezt követően Észak-Amerikában, Latin-Amerikában, a Karib-térségben, a Közel-Keleten, Afrikában, illetve Ázsiában is elérhetőé válik 2017-ben.

masterpass_kavezo.jpg

Az új MasterPass szolgáltatással a kártyabirtokosok ugyanazzal az alkalmazással fizethetnek különböző eszközökön és csatornákon keresztül, legyen szó online vásárlásról, applikáción belüli fizetésről (például egy taxis alkalmazás esetében), vagy mostantól akár bolti egyérintéses vásárlásról, ehhez pedig elegendő a saját bankjukkal vagy pénzügyi szolgáltatójukkal kapcsolatba lépniük. Könnyebb lesz például mobillal vonatjegyet venni, online repülőjegyet foglalni, a szupermarketben az okostelefonunk odaérintésével fizetni, vagy az étteremben az asztalnál ülve rendezni a számlát akár úgy, hogy a költségeken is többen osztozunk. (Képünkön például az látszik, ahogyan valaki egy kávé árát fizeti ki az okostelefonjával mindössze egy érintéssel.)


A Mastercard az első hálózat, amely olyan többcsatornás digitális fizetési megoldást kínál a fogyasztóknak, a kártyakibocsátóknak, illetve a kereskedőknek, amely a legkorszerűbb fizetési biztonsági módokat alkalmazza.

Az új szolgáltatás azért is egyedülálló, mert a felhasználók eldönthetik, hogy melyik banknál vagy kártyakibocsátónál veszik azt igénybe. A Masterpass egyedileg felhatalmazza a kártyakibocsátó partnereket, hogy saját márkanévvel ellátott digitális fizetési megoldásokat kínáljanak. A továbbfejlesztett digitális fizetési funkciók segítik a kártyakibocsátó partnereket, hogy a meglévő termékeiket – például a banki mobilalkalmazásokat – versenytársaiktól megkülönböztethetővé tegyék azáltal, hogy digitális fizetési funkciót integrálnak a termékbe, új vásárlási értesítési szolgáltatást kínálnak, valamint lehetővé teszik a pontokkal történő fizetést. 

A fogyasztók biztonságáról a piacon elérhető legfejlettebb biztonsági módszerek gondoskodnak majd. Ilyen módszerek például a kártyabirtokos személyazonosságának ellenőrzése, valamint a tokenizáció, vagyis az a folyamat, amely során a bankkártyák elsődleges számát lecserélik egy kóddal, úgynevezett tokennel. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr708913648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.07.25. 19:17:09

Esélytelenek voltak a PayPal ellen, úgyhogy most a harmatgyenge Apple Pay és Android Pay lesz az ellenfél...
süti beállítások módosítása