Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

India lehet a mobilfizetés következő nagy durranása: mutatjuk, miért

2015/09/30. - írta: Mobilpénztárca

Nagyon úgy tűnik, hogy Indiában számíthatunk a következő nagy durranásra a mobilfizetésben.

Szakértői vélemények szerint Afrika és Délkelet Ázsia után India lehet az, ahol ugrásszerű fejlődés jöhet az új generációs fizetési technológiák, így a mobilbankolás és a mobilfizetés terén is.

Szakértők szerint a fejlődés leginkább azért jöhet, mert

  • egyre több embernek van okostelefonja
  • bankszámlája, banki hozzáférése viszont még mindig csak keveseknek (Indiában például a felnőtt lakosság felének sincs)
  • a mobilfizetés a készpénzhasználattal szemben gyorsabb és sokkal biztonságosabb
  • ráadásul a szolgáltatások többségéhez nincs szükség bankszámlára, bankkártyára
  • az olyan technológiákkal, mint a QR-kód, a mobilfizetés kifejezetten olcsó lehet, nem csak a fogyasztó, hanem a kereskedő számára is.

Nem véletlen, hogy Indiában már olyan világcégek is megjelentek mobilfizetési rendszerükkel, mint a Vodafone, a legnagyobb webshopnak számító Alibaba, vagy a fizetéstechnológiai óriásvállalat Visa. 

A Visa például szeptembertől kínálja szolgáltatását az indiai ügyfeleknek. Charlie Scharf, a cég egyik vezetője arról beszélt, hogy számos helyen fizethetnek a szolgáltatással: a bolti fizetés mellett számlák befizetésére, és pénzutalásra is alkalmas az mVisa applikáció. Az arányokat jól mutatja, hogy már az indulásnál 20 ezer kereskedő csatlakozott a rendszerhez.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr577871574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2015.10.06. 08:08:47

Miért gondolják azt, hogy egy biztonsági szempontból nulla rendszerre(okostlefon) akarják biztni majd az emberek a pénzüket. Ráadásul naponta lemerül. Ha áramszünet lesz majd nem tudnak majd vásárolni...

GABOR2 2015.10.06. 08:10:00

Bocs a sok hibáért.
süti beállítások módosítása