Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Akár egyetlen ujjunkkal is fizethetünk - ha elég okos a telefonunk

2014/07/16. - írta: Mobilpénztárca

Úgy tűnik, az Apple messze nem az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy a biztonságos mobilfizetéshez biometrikus - konkrétan ujjlenyomat - azonosítás szükséges. 


Az ujjlenyomat-azonosításban látja a fizetések biztonságának egyik fejlesztési irányát a PayPal. A világ egyik legnagyobb online pénzügyi szolgáltatója szerint a jövőben az azonosítás egyszerűbbé válik, a jelszavak és kódok pedig akár teljesen el is tűnhetnek: a cég már el is indította újfajta azonosítását - igaz, egyelőre kevés telefon alkalmas rá

A PayPal az egyik alapítója a Fast Identity Online nevű szövetségnek: céljuk egy egyszerűbb, és biztonságosabb, nemzetközileg elfogadott azonosító rendszer kidolgozása. A szervezet közeljövőben szeretné nemzetközileg ismertté és elfogadottá tenni például az ujjlenyomat segítségével történő azonosítást, illetve a tranzakciók jóváhagyását. A technológia készen is áll, hiszen néhány új telefon (például a Galaxy S5) már most rendelkezik ujjlenyomat-olvasásra alkalmas szoftverrel.




Érdekes, hogy az Apple is valami hasonlón dolgozik - ha hinni lehet a kiszivárgott híreknek. Egyre valószínűbb ugyanis, hogy az Apple közeljövőben előrukkol valamilyen mobilfizetési megoldással, aminél az azonosításhoz a cég ujjlenyomat-érzékelőjét fogják majd használni. A Touch ID valószínűleg rendkívül gyors - és meglehetősen biztonságos - azonosítást tesz majd lehetővé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr56495635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása