Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Januári leértékelések? Fizess a mobiloddal

2014/01/26. - írta: Mobilpénztárca

Az év eleji leértékelések sokakat csábítanak a bevásárlóközpontokba. Pedig a hidegben sokkal kényelmesebb a nappaliból vásárolni - akár akciós termékeket is. Az igazi akcióvadászok tudják azt is, hogy a legegyszerűbben a mobiljukkal is fizethetnek.


Hagyományosan a karácsony utáni időszak a leértékelések, árleszállítások idejét jelenti a kiskereskedelemben. A boltosok igyekeznek megszabadulni az ünnepi csúcsidőszakra felhalmozott árukészletektől, ezért sok helyen akár 40-60 százalékkal olcsóbban kínálják termékeiket. A hatalmas SALE feliratok már a netes vásárlásnál is látványosan megjelentek, köztük sok olyan magyar webshopban is, ahol a vevők mobilfizetéssel is kiegyenlíthetik a számlát. 

Rutinos online vásárlók már akár karácsonykor is találkozhattak egy leértékelési hullámmal. A webshopok ugyanis más rendszer szerint működnek, mint a klasszikus üzletek: náluk ugyanis nem december 24-e a határidő, hanem az is számít, hogy karácsony előtt vagy után tudják házhoz szállítani a megrendelt terméket. Így sok online üzletben már december 20-a körül megjelentek a SALE feliratok a kezdőlapokon.

SALE.jpg
A nagy hazai webshopok közül a Shopline már látványosan begyújtotta az akciórakétákat. Választékukban akár 30 százalékos kedvezménnyel vásárolhatunk téli sportruházatot és kiegészítőket, de akciósak most a kardiogépek, vagy akár a zenei CD-k is. Az Extreme Digital webshopja is rengeteg januári akcióval várja a vevőket, 15 százalékkal olcsóbbak például egyes Samsung fényképezők, de Bosch csavarhúzót közel 7 ezer forint árelőnnyel vehetünk most náluk.

A vásárlók hasonlóan nagy kedvezményeket találhatnak például a Ludilo játék-és ajándékboltban, a Brands.hu-nál, a NoSalty gasztro-shopban, sőt, akár a Bortársaságnál is.

A fenti példák mellett a magyar fejlesztésű mobilfizetési alkalmazás, a MasterCard Mobile száznál is több elfogadóhelye között szép számmal találunk olyan webshopot, ahol futnak az év eleji akciók. A gyors és biztonságos mobilfizetési alkalmazás használatával nem kell minden egyes vásárláskor begépelni a bankkártya adatokat, elegendő csak a mobilszámot megadni, és a tranzakciót egy un. mPIN kóddal jóváhagyni. A fizetési alkalmazás használatakor a regisztráció során létrehozott virtuális bankkártyával történik a számla kiegyenlítése.

Miután letöltöttük és telepítettük telefonunkra az alkalmazást, fizetésnél a bankkártyás vagy banki átutalásos fizetés mellett keressük a MasterCard Mobile logóját: az oldal megfelelő ablakában adjuk meg a telefonszámunkat, és indítsuk el a fizetési folyamatot.

Ezek után kapunk egy értesítést a telefonunkra, amely a fizetés adatait tartalmazza. Az üzenetben szerepel a kereskedő neve, a fizetendő összeg és a fizetési határidő. Végül megadjuk az mPIN kódot, kiválasztjuk azt a bankkártyát, amelyikkel fizetni szeretnénk. Ezután a telefonunkra visszaigazolást kapunk a tranzakció sikerességéről, valamint a webshop oldalán is tájékoztatnak a fizetés megtörténtéről.


A leértékelt termékre is érvényes a garancia - természetesen online vásárlásnál is

Fontos tudnunk, hogy csak akkor illet meg minket szavatosság, illetve jótállás alapján a csere, javítás, illetve az árleszállítás lehetősége, vagy a teljes vételár, ha a termék ténylegesen hibás, azaz minőségi kifogás merül fel vele kapcsolatban. Ha tehát az áru méretben nem felel meg, vagy a színe, külseje nem tetszik nekünk, esetleg több darabbal is rendelkezünk belőle, de az egyik felesleges, akkor a forgalmazó nem köteles a cserére.

Akciós termék esetén is ugyanazon jogokkal rendelkezünk, mintha nem leértékelt terméket vettünk volna. Azaz megilletnek bennünket a szavatossági, jótállási jogaink, függetlenül az árcsökkenéstől. Mindez alól egyetlen kivétel van: ha azért akciós az áru, mert valamilyen hibája van, és ezt a vásárláskor a tudomásunkra hozzák, ezen hiba miatt nem reklamálhatunk.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr525783237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

itcrowd 2014.02.14. 20:30:21

Eltűnt a shopline bejegyzésem, amelyben leírtam, hogy akciósan vásároltunk könyvet 2500 helyett 2000 huf-ért a shoplineban aztán mikor levettünk az árcédulát a könyvről, megláttuk mögötte a 2000 huf-os könyv árát.
Ennyit a tisztességről és az akciókról.

Mobilpénztárca 2014.02.17. 17:26:41

Kedves itcrowd,

nem értjük, hogy hozzászólásod mennyiben kapcsolódik blogunkhoz? Nyugodtan reklamálj a Shopline-nál, semmilyen hatásunk nincs az árképzésükre...
süti beállítások módosítása