Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Szezon: csúcsborokat és különlegességeket is vásárolhatunk mobilfizetéssel

2013/11/19. - írta: Mobilpénztárca

Az őszi hónapokban a bor körül forog a gasztronómia világa. Leginkább azért, mert ilyenkor dől el, milyen volt az idei termés, látszanak az eredmények, megérkeznek az első újborok, de az áruházak is különféle akciókkal, kedvezményekkel várják a borkedvelőket - akik egyre több helyen vásárolhatnak mobilfizetéssel is.

Ilyenkor ősszel igazán a borok hónapjait éljük: a pincészetek sorra rukkolnak elő újdonságaikkal, érkeznek az újborok, lépten-nyomon borfesztiválokba, különleges kóstolási lehetőségekbe botlanak rajongók és amatőrök egyaránt. A borszaküzletek és az élelmiszer-áruházláncok különleges kedvezményeket, akciókat is kínálnak, részben a közelgő karácsonyi szezonhoz is igazodva.

Az is biztos, hogy a csúcsborok és csúcs-borászatok tekintetében is izgalmas időszakot él a hazai borvilág: nemrég két jelentős elismerést is szereztünk. Szepsy Istvánt, a világban és Magyarországon egyaránt köztiszteletnek örvendő mádi borászt november elején tüntették ki a borvilág Oscar-díjával, a Les Seigneurs du Vin - a Bor Urai díjjal. Szeptemberben pedig elsőként nyert nagydíjat magyar bor a londoni Decanter magazin versenyén. A villányi Sauska Pincészet 2009-es évjáratú Cuvée 5 vörösbora a 15 font feletti áron kapható bordói házasítások között lett a legjobb.

bor3.jpg                                                                           Fotó: szepsy.hu

Nos, nem csak Szepsy István borairól, hanem a Cuvée 5-ről is véleményt mondhatnak a magyar mobilfizetők is. Több olyan bolt is van ugyanis, ahol használhatjuk a hazai fejlesztésű mobilfizetési alkalmazást, a MasterCard Mobile-t. Ilyen például a legnagyobb hazai bor-szaküzlet hálózat, a Bortársaság: webshopjukban 13 Szepsy-bor található, furmintok, szamorodnik, hárslevelűk, és természetesen aszúk is.

A hetek alatt legendássá vált Sauska Cuvée5 is kapható a Bortársaságnál (a mobilfizetési alkalmazással pedig egyszerűen és gyorsan ki is fizethetjük), igaz, hírnevéhez méltón csak limitált mennyiségben, egy speciális, 6-os csomag részeként.


Más üzletekben, például a sokak által kedvelt G'Roby élelmiszerláncban, vagy a gasztronómia felé egyre jobban nyitó Shopline-nál is vásárolhatunk mobilfizetéssel - akár bort is. A fent említett webshopok természetesen házhoz is szállítják a megrendelt termékeket, így akár nagyobb mennyiségben is rendelhetünk borokat - előre, a téli estékhez, vagy felkészülve az ünnepekre, a váratlan vendégek fogadására.

De hogy is működik mindez a gyakorlatban?
bor2.jpg
Magyarországon száznál is több webshopban fizethetünk a mobiltelefonunk segítségével. A fizetésnél a bankkártyás vagy banki átutalásos fizetés mellett keressük a MasterCard Mobile logóját: az oldal megfelelő ablakában adjuk meg a telefonszámunkat, és indítsuk el a fizetési folyamatot a megfelelő gomb megnyomásával.

Ezek után kapunk egy értesítést a telefonunkra, amely a fizetés adatait tartalmazza. Az üzenetben szerepel a kereskedő neve, a fizetendő összeg és a fizetési határidő. Végül megadjuk az mPIN kódot, kiválasztjuk azt a bankkártyát, amelyikkel fizetni szeretnénk. Ezután a telefonunkra visszaigazolást kapunk a tranzakció sikerességéről, valamint a webshop oldalán is tájékoztatnak a fizetés megtörténtéről.

A Cellum-csoport által fejlesztett mobilfizetési rendszer gyors, hiszen nem szükséges megadnunk bankkártya-adatainkat a vásárláshoz, ugyanakkor a rendszer rendkívül biztonságos is. Az alkalmazás hatékonyságát bizonyítja, hogy már közel 200 ezren töltötték le mobiltelefonjukra, és egyre több elfogadóhely csatlakozik a rendszerhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr625643224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása