Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Nyitottak a magyar fiatalok a mobilfizetésre

2013/07/25. - írta: Mobilpénztárca

Friss nemzetközi felmérések szerint a felhasználókat leginkább az ösztönözné a mobilfizetésre, ha a bankoknál vagy a nagy áruházláncoknál tudnák használni telefonjukat a különféle tranzakciók kiegyenlítésére. A magyar statisztikák azt mutatják, hogy a fiatal fogyasztók nyitottak a mobilfizetésre is.

A bankoktól és a nagy üzletláncoktól várják a mobilfizetés terjesztését a fogyasztók - derül ki abból a kutatásból, amit a brit Vocalink fizetéstechnológiai cég megbízásából készítettek. A fogyasztók harmada nyilatkozott úgy, hogy szívesen fizetne telefonjával élelmiszerekért, 62 százalékuk pedig úgy véli, gyakran használná a mobilfizetést, ha azt számlavezető bankja lehetővé tenné számára.

okostelefonmobiletterem2.jpg


A kutatás érdekes megállapítása, hogy a brit felhasználók közel harmadának van valamilyen mobilbanki alkalmazás okostelefonján, ötödük pedig olyan mobilfizetési tranzakciókra is használja készülékét, mint például a parkolási díj kiegyenlítése.

Nálunk a fiatalok nyitottak

Magyarországon a MasterCard felmérése szerint a fiatal fogyasztók nyitottak a mobilfizetésre is. A fiatal felnőttek egyre gyakrabban tájékozódnak az internetes vásárlás és a mobiltelefonon keresztül történő fizetés lehetőségeiről.

2012-ben a válaszadók 32%-a használt okostelefont, míg 2011-ben ez az arány csupán 22% volt. Ami a 18-34 éves korosztályt illeti, közülük ma már minden második használ okostelefont, így számukra az olyan megoldások, mint a távoli mobilfizetésre használható MasterCard Mobile alkalmazás a jövőben egyre fontosabbá válhatnak.

A fiatalabb korosztály részvétele a netes vásárlás területén is aktív: tavaly a 18-34 évesek 53%-a vásárolt online.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr45426308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása