Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Frissült a MasterCard Mobile: felhasználóbarát újdonságok az 1.4.5-ös verzióban

2013/03/21. - írta: Mobilpénztárca

Frissült a MasterCard Mobile: az 1.4.5-ös verzió már elérhető az AppStore-ból, a Google Play-ből és a Windows Marketplace-ről is. Mutatjuk az újdonságokat.

Az 1.4.5-ös verzió fontos újításai:

Előrefizetős árammérő egyenleg feltöltés
Az E.ON előrefizetős árammérőit már pár kattintással, okostelefonunkon keresztül is feltölthetjük. Ezek a mérőórák az előrefizetős (pre-paid) mobiltelefonokhoz hasonlóan működnek: előre fel kell tölteni őket, és a feltöltés erejéig lehet áramot fogyasztani.

Paysafecard vásárlás
A paysafecard piacvezető az előre kifizetett online fizetőeszközök európai piacán. Az „előre kifizetett” az jelenti, hogy vásárolsz egy paysafecardot az értékesítési pontok egyikén, majd biztonságosan, bankszámla vagy hitelkártya nélkül fizetsz vele (játékok, filmletöltések, zenevásárlás) az interneten. Mostantól paysafecardot már egyszerűen és gyorsan, MasterCard Mobile alkalmazással is vásárolhatsz.
mcmlogo.jpg
Telefonba elmentett QR kód beolvasása fizetéshez
Ha okostelefonunkba bekerült egy QR kód – például lefotóztuk, e-mailen, vagy mms-ben kaptuk - és képként elmentettük a telefonunkba, a megújult MasterCard Mobile alkalmazás már ezt, a korábban kapott kódot is tudja használni. Így az új verzió például azt is lehetővé teszi, hogy ha valakinek nincs regisztrálva a telefonján a MasterCard Mobile, de be akar fizetni egy csekket, lefotózza a rajta lévő QR-kódot, mms-ben elküldi annak, akinek a készülékére fel van telepítve az alkalmazás, és a fogadó fél a szokásos módon be tudja fizetni a szóban forgó csekket.

Az elmentett QR-kódok abban az esetben lehetnek hasznosak,ha például adományozni szeretnénk, de nincs kéznél valamely, a rendszerben részt vevő alapítvány QR-kódja, akkor tudjuk használni a korábban már elmentettet.

Elfogadóhelyek kategóriák szerint
Mivel egyre több elfogadóhely csatlakozik a rendszerhez, az alkalmazás frissített verziója kategóriákba sorolja őket (Étel, ital; Jegyrendelés; Termék, szolgáltatás; Utazás, taxi).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr415161309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása