Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Kritikus tömeg: elkezdődött a robbanás a mobilfizetésben

2012/11/14. - írta: Mobilpénztárca

Az előrejelzések szerint két éven belül 50%-os növekedés jöhet a mobilfizetésben világszerte. A fogyasztók már tudják, merre induljanak, a kereskedők közül azonban sokan lemaradhatnak, ha nem figyelnek.

Világszerte jelentős és látványos növekedést prognosztizálnak a szakértők a mobilfizetés terén. A Juniper Research amerikai kutatócég előrejelzése szerint 2014 végére már 580 millió ember fogja használni mobiltelefonját fizetésre, ez nagyjából 50%-os növekedést jelent a jelenlegi - becsült- 393 milliós számhoz.

A jelentés azt is kiemeli, hogy a növekedés a vásárlási értékben is tetten érhető lesz, és a vásárlások gyakorisága is növekedni fog, a legtöbben hetente használják majd a technológiát. A vásárlások összértéke elérheti az évi 730 milliárd dollárt, a fogyasztók pedig egyre inkább elmozdulnak majd a számítógépről elérhető webshopokból az okostelefonok, táblagépek irányába.

A jelentés ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a kereskedők világszerte lemaradásban vannak, hiszen az új technológia - a fogyasztási szokások megváltozásával együtt- már most is komoly piaci erőt jelent, aki pedig vár azzal, hogy csatlakozzon a mobilfizetési, mobilvásárlási programokhoz, hónapokon belül komoly versenyhátránnyal találhatja szemben magát.

Mi sem vagyunk lemaradva

A jelek szerint a mobilfizetés robbanásából Magyarország sem marad ki. Egy korábbi felmérés szerint a hazai mobiltulajdonosok 12 százaléka legalább hetente egyszer mobilja segítségével rendezi számláját. A magyar fejlesztésű mobilfizetési alkalmazást, a MasterCard Mobile-t pedig már több mint 40 ezren töltötték le okostelefonjukra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr744904286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása