Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Miért jó, ha prepaid a bankkártyád?

2016/08/05. - írta: Mobilpénztárca

Itthon ugyan még mindig újdonságnak számít, de ma már egyre nagyobb a választék az előre feltölthető, vagyis prepaid bankkártyák piacán. Most összegyűjtöttük, hogy melyek azok a legfontosabb érvek, amelyek a prepaid kártyák mellett szólnak.

Szóval miért is jó a prepaid kártya? Legelőször is azért, mert nem kell hozzá bankszámlát nyitnod, így rendkívül egyszerűen és gyorsan igényelheted, még csak meg se kell jelenned egy bankfiókban, hogy valamit aláírj. Egyszerűen online megadod az adataidat, és már fel is töltheted.

A prepaid kártya feltölthető banki átutalással, bankkártyával, SMS-ben, illetve a kártyák közötti valós idejű pénzküldéssel is. Bizonyos kártyákat újságosnál és benzinkútnál is fel tudod tölteni.

Ráadásul a prepaid kártya használata igazán gyors és egyszerű: ha fesztiválra vagy külföldre utazol, nem kell magadnál tartani a hitelkártyádat vagy nagy mennyiségű készpénzt, ugyanis csak akkora összeget töltesz a kártyára, amennyire előreláthatóan szükséged lesz. Nagyon hasonlóan működik tehát ahhoz, mint a feltöltőkártyás mobiltelefonok.

A feltöltőkártyás rendszernek akkor is nagy hasznát veheted, ha például szülőként, gyorsan szeretnél pénzt küldeni a táborozó gyerekednek, de nem szeretnéd, hogy bármennyit elkölthessen a kártyáról. A feltöltőkártyás rendszer esetében nem fordulhat elő túltöltés. Nagy hasznát veheted akkor is a kártyának, ha megszállott online játékosként, ha biztonságosan szeretnél az internetes felületeken fizetni, hiszen így nem fordulat elő, hogy megkárosítanak. Biztonságosan vásárolhatsz vele az interneten, könnyedén kontrollálhatod költéseidet, hiszen csak annyi pénz kerül a kártyára, amennyit előre rátöltesz. Akkor is neked találták ki a feltöltőkártyás rendszert, ha eddig a külföldi utazások során attól tartottál, hogy megcsapolják a bankszámládat a fizetéskor. A feltöltőkártyát ráadásul ajándékként is adhatod, például szalagavatóra vagy ballagásra, azon egy általad meghatározott összeggel.

A kártyának akkor is nagy hasznát veheted, ha fesztivállátogató vagy, hiszen nem kell attól félned, hogy elveszíted vagy ellopják a bakkártyád; elég, ha nálad van a prepaid kártyád. Most láttuk például, hogy akik egyedi Sziget-arculatos, névre szóló kártyát igényelnek, a Sziget Fesztiválon már át is vehetik a jövő héten. A kártya nagy előnye még az is, hogy VIP-kapun közlekedhetsz a Szigetre történő belépésnél. A fesztiválon már fizethetsz is a fesztiválon a prepaid kártyáddal, sőt a kártyát a Sziget Fesztivál után is használhatod a vásárlásra, valamint online fizetésre is.

 A végére hagytuk, de talán ez sem mellékes szempont a Mobilfizetés blog olvasói számára: a prepaid bankkártya is NFC-képes, vagyis használható mobiltárcás fizetéshez is.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr68945496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.08.05. 21:00:08

Nemrég volt hír, hogy az EU szigorítani akarja a feltöltős bankkártyákat és mobilokat is, mert túl népszerű a terroristák körében.

2016.08.05. 21:00:16

Azért illett volna leírni a hátrányait is. Pl. nem lehet vele autót bérelni külföldön. Úgyhogy utazáshoz pont nem ajánlanám.

Motorhead 2016.08.05. 21:34:34

Gondolom laikusokat akartál meggyőzni az előnyeiről. Legalább egy mondat vonatkozhatott volna arra, hogy hogyan és hol lehet hozzájutni. Nem mindenki van vele tisztában-

csiri bá 2016.08.05. 22:47:24

kiszamolo.hu/prepaid-bankkartyak-magyarorszagon/

"Na, magyar prepaid kártyám nem lesz egyhamar, azt már látom.
Ennek oka, hogy egyszerűen nevetségesen drága.
Kártyadíj 3.900 Ft
Havi díj(????) 626 Ft
Feltöltés díja készpénzzel 2,5% minimum 470 Ft
utalás díja 235 Ft
Ennél kapásból tudok több bankszámlacsomagot, ami olcsóbb, akkor meg mi az értelme az egésznek?"

csak hogy teljes legyen a (reklám)kép... :)

VT Man 2016.08.05. 22:51:30

@csiri bá:
Ez szanalmasan draga.
Nekem is van egy prepaid kartyam, feltoltes 0%, utalas free, havidij nincs, kp felvet atm-bol ingyenes, havi 500 fontig.
( Revolut.com, de magyarorszagon nem elerheto.)

fec555 2016.08.06. 08:35:13

@VT Man: Siman a telefonos appon keresztul ket pillanat alatt megvolt a virtualis kartyam, majd fizikai kartya igenylese utan kb egy hettel megerkezett magyar cimre a kartya is, szoval de, elerheto Magyaeorszagon is :)

midnight coder 2016.08.06. 11:50:03

@Online Távmunkás: Amíg van készpénz, arany, gyémánt, addig aligha fogják ezzel visszaszorítani a terrorizmust.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.08.06. 12:27:31

@midnight coder: A készpénzt és a gyémántot fizikailag kell mozgatni, a bankkártyára bárki bármikor utalhat pénzt.

@csiri bá: A kiszámolót inkább ne olvasd, teljesen hiteltelen. Egy-egy példából általánosít vagy két újságcikk alapján ír piacelemzést, miközben lövése sincs a témáról.
süti beállítások módosítása