Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Erre kevesen gondolnak, amikor fizetős játékot töltenek le a telefonjukra

2015/11/05. - írta: Mobilpénztárca

Hihetetlenül sokat költünk okostelefonos játékokra. Nem csak az applikációk letöltéséért fizetünk, hanem az alkalmazásokon belül is sokat költünk. És persze sok a hiba is a rendszerekben. 


Mindenki mást és mást tölt le az okostelefonjára. Van, aki kizárólag „hasznos” dolgokat, térképeket, szótárat, időjárás előrejelzést. És nagyon sokan vannak, akik szeretnek játszani is: például utazás közben, vagy egy unalmasabb tárgyalás alatt. Sokan pedig nem is tudják, hogy mobilfizetést használnak a játékoknál is: akkor is, ha fizetnek egy játék letöltéséért, és akkor is, ha a játékon belül fizetnek.
angrybs2_1.jpg
A Newzoo játékpiaci szakportál számításai szerint 2017-re globálisan

40 milliárd dollárt

fogunk költeni ezekre. (összehasonlításként: ez több mint amennyit konzolos játékokra – például PlayStation-re, Xbox-ra jelenleg költ a világ). Az okostelefon (tablet) – tulajdonosok egyrészt fizetnek azért, hogy letölthessenek egy játékot, másrészt a játékon belül is költenek.

Nem meglepő tehát, hogy egyre nagyobb szerepet töltenek be a mobilfizetésnél az okostelefonos játékok. Ha valaki játszott már Angry Birds-öt, vagy Candy Crush-t, tudhatja, hogy egyes pályák csak akkor nyithatók ki, csak akkor lehet továbbjutni, ha fizet érte. Sok olyan játék is van, ahol forintjainkat virtuális pénzzé alakíthatjuk, azaz magán a játékfolyamaton belül költhetünk.

Ami már nem játék

Persze a játékok kifizetése több problémát is felvet. Az egyik legnagyobb gond, hogy a gyerekek túl egyszerűen tudnak pénzt költeni játékra/játékban. A Google például 19 millió dollárt fizetett vissza 2014-ben azért, mert túl könnyű volt Androidon játékokat vásárolni. Vannak egyébként látványos példák ennek „megelőzésére”: az Android vagy az Apple például a fizetéseknél már sok helyen ujjlenyomatos azonosítást alkalmaz.

A fejlesztők pedig folyamatosan dolgoznak azon, hogy újabb és újabb mobilfizetési megoldásokat építsenek az alkalmazásokba: ezek egyrészt megkönnyítik a vásárlás folyamatát, másrészt biztonságossá teszi azt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr498052872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása