Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Okostelefonos, bankkártyás kuponokkal erősít a Forsquare

2013/03/27. - írta: Mobilpénztárca

Az okostelefonok, a bankkártyák és a kedvezményes vásárlást lehetővé tevő kuponok kombinációján dolgozik a Forsquare: a csatlakozó szolgáltatók egyre többen lesznek.


A fizikai lokáció megosztásán alapuló ismeretségi hálózat, a Foursquare olyan megoldást fejleszt, amely a kereskedőnek, a felhasználónak és a szolgáltatónak is előnyös lehet, és kombinálja az okostelefonok,a bankkártyák használatát a kuponok világával.

A Forsquare ajánl egy éttermet a felhasználónak, aki kedvezményesen vásárolhat az ajánlott vendéglátóhelyen. A kedvezményt azonban nem azonnal érvényesítheti, hanem a pénzvisszatérítést utólag írják jóvá bankszámláján - ezért bankkártyával kell fizetnie. Ezért szükséges, hogy kártyatársaságok is csatlakozzanak a rendszerhez: eddig ezt megtette az American Express, nemrég pedig a Visa és a MasterCard is beszállt. 4sq.jpg

Az üzlet a világ egyik legnépszerűbb mobiltelefonos alkalmazását fejlesztő Foursquare-nek is megéri, hiszen a cég az ajánlott éttermek, illetve a fogyasztás után kap egyfajta jutalékot. A fejlesztési tervek között szerepel, hogy a felhasználóktól várnak véleményeket az adott éttermekről - természetesen valamilyen extra jutalomért cserébe.

Az Egyesült Államokban eddig olyan ismert cégek csatlakoztak a programhoz, mint a Burger King vagy a Dunkin' Donuts. A rendszer nem csak éttermekben, hanem boltokban - például a Nike márkaboltokban - is működik.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr515174641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása