Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Magyarok hódítják meg a világ második legnagyobb okostelefon-piacát

2016/10/28. - írta: Mobilpénztárca

Bizonyára tudjátok, hogy India a világ második legnépesebb országa, de azt már nem biztos, hogy a lakosság közel fele 25 év alatti, vagy hogy az ázsiai országban a népesség 32,7 százaléka lakik városban. A magas népességből és a fiatal generáció magas számából is adódik, hogy Indiában 220 millió okostelefon-felhasználó van, mellyel a világ második legnagyobb okostelefonos piacának számít.

taj-mahal-1209004_1280.jpgNem véletlen az sem, hogy az országban állítja elő több mint 20 telefongyártó a készülékeit. Az indiai okostelefon piac növekedését jól mutatja egy, az idei év első felében a thehindu.com-on megjelent cikk is, melyben kutatási adatokra hivatkozva azt írják, hogy a 2015-ös év folyamán az indiai okostelefon-eladások 23 százalékkal növekedtek éves szinten, ezáltal meghaladva a 100 millió eladást. Az indiaiak ráadásul nem is a legolcsóbb készülékeket vásárolják: az okostelefonos piacot a Samsung vezette a cikk megjelenésekor, piaci részesedésük 23,6 százalék volt.

Ilyen körülmények között talán nem meglepő, hogy egy minapi bejelentés alapján az indiai M-Snap vállalat és a magyar hátterű Cellum Csoport mobiltárca-szolgáltató úgy döntött, közösen elviszik az országba a mobilfizetési szolgáltatást. A napokban írták alá egy vegyesvállalat létrehozásáról szóló dokumentumot, amit a Cellum vezérigazgatója, Kóka János jelentett be a washingtoni IFC Fintech CEO Summit konferencián.

A mobilfizetési megoldást Paysnap néven vezetik be, és kereskedők, valamint végfelhasználók számára nyújt majd egy nyílt és más rendszerekkel is együttműködni képes platformot. Ha megvalósul a bevezetés, akkor mobiltelefonon és interneten keresztül is végezhetnek majd vásárlási tranzakciókat az Indiában élők, illetve az ott tartózkodók. Méghozzá gyorsan, egyszerűen és biztonságosan. 

A megoldás további érdekessége, hogy különböző fizetőeszközökkel, például betéti és hitelkártyákkal, valamint az indiai nemzeti fizetési rendszerrel, a Unified Payment Interface-szel (UPI) is használható.

Az Androidon és iOS-en elérhető felhasználói alkalmazás segítségével telefonegyenleget lehet majd feltölteni, számlákat befizetni, pénzt és ajándékkártyákat küldeni más felhasználóknak, valamint vásárolni lehet boltokban, interneten, vagy akár az utcán sétálva.

 A megoldás alapja a Cellum Mobile Next, a magyar cég biztonságos és számos európai és ázsiai piacon már működő tranzakciós platformja. A technológia megfelel a PCI DSS 3 biztonsági standard követelményeinek is, hiszen a fizetőeszközök adatait egy egyedülálló titkosítási eljárás védi, aminek köszönhetően egy évtizednyi éles üzem után sem történt a rendszerben visszaélés.

 Az M-Snap egy szoftverfejlesztői csomagot és technikai támogatást nyújt majd a kereskedőknek, akik így gyorsan és egyszerűen csatlakozhatnak a szolgáltatáshoz és vezethetnek be digitális fizetést. A cég továbbá egy kereskedői alkalmazást is fejleszt, amelynek segítségével a csatlakozott partnerek célzott hirdetéseket és ajánlatokat küldhetnek a felhasználóknak.

 
A vegyesvállalat célja országosan legalább 50 millió felhasználó elérése öt éven belül. A már létező mobilfizetési szolgáltatásain kívül a Cellum szeretné a MasterCard megoldásait, például a MasterPasst és a SIM-független érintésmentes fizetést is elindítani Indiában.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr6711845971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása