Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Tényleg ez az új iPhone legizgalmasabb részlete?

2014/09/11. - írta: Mobilpénztárca

Az Apple kedden bemutatta új, a már kiszivárgott értesüléseknek megfelelően a korábbinál nagyobb képernyővel rendelkező iPhone okostelefonjait. Ahogy arra számítani lehetett - és ahogy azzal a Mobilfizetés Blog többször is foglalkozott - mobilfizetési szolgáltatásával is előrukkolt az Apple.

Az Apple-rajongók persze már tudják a fontosabb részleteket, az új, iPhone6 és iPhone6 Plus nevet viselő okostelefonok 4,7 és 5,5 hüvelyk képernyőátmérővel rendelkeznek, telefonáláskor rossz térerő esetén automatikusan és észrevétlenül WiFi-kapcsolatra váltanak át.

Az új telefonok gyorsabbak és kissé vékonyabbak elődjeiknél, és az akkumulátorok is tartósabbak lesznek a korábbi modellekénél. A kisebbik modell ára 199 dollár lesz az Egyesült Államokban két éves szerződéssel, a nagyobbiké pedig 299 dollár. A telefonok értékesítését szeptember 19-én kezdik meg az Egyesült Államokban. A készülékek a világ több mint kétszáz hálózati szolgáltatójával lesznek kompatibilisek.

Ami azonban talán a legfontosabb, hogy az Apple az új iPhone
modellek mellett bejelentette Apple Pay szolgáltatásának megindítását is.

Mi az az NFC? Miben különbözik a többi mobilfizetési technológiától? Kattints!

Az Apple új telefonjai NFC-vel (ez a technológia egyébként sok androidos telefonban már évek óta elérhető) és egy biztonsági chippel is fel lesznek szerelve a fizetések biztonságos lebonyolításához. Az Apple Pay nem tárol majd bankkártya adatokat, hanem minden egyes fizetésnél egyszer használatos azonosítókat generál. Az adatátvitel minden esetben titkosítási eljárással történik majd.

A tájékoztatón elhangzott, hogy az Apple nem szerez majd tudomást arról, mit vásároltak a készülék felhasználói az Apple Pay szolgáltatással. Ahogy azt korábban jósoltuk, a felhasználó azonosítása ujjlenyomat-alapú lesz.

apl.jpg
Az Apple Pay szolgáltatást az ingyenes iOS 8 frissítéssel már a szeptember közepétől 220 ezer amerikai üzletben igénybe lehet venni. A partnerek között egyebek között szerepel a Disney, a Whole Foods, a Subway, a Macy's, Uber és a McDonald's is.


Ebben a pillanatban tehát a nemzetközi szakértők is úgy ítélik meg, hogy
különösebb újdonságot nem jelentett be mobilfizetés területén az Apple, az azonban, hogy konkrétan belépett a piacra, jelentős lökést adhat a mobilfizetés még szélesebb körű, globális terjedéséhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr596688715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása