Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Mobilfizetési kisokos: mit tud az NFC, a BLE, a QR?

2014/07/22. - írta: Mobilpénztárca

NFC? BLE? QR? A mobilfizetés világa izgalmas, de sokszor nem könnyű megérteni, átlátni. Segítünk.


Bármilyen izgalmas is a mobilfizetés világa, sokszor nem könnyű átlátni a különböző technológiákat. Valószínűleg még blogunk rendszeres olvasói között is vannak olyanok, akik nem tudják elsőre, mi az a BLE, a QR-kód, vagy épp az NFC. Persze ha azt mondjuk, hogy Bluetooth jeladók, NFC-címkék, vagy QR-kódok, az talán már közelebb visz a megoldáshoz.


blth.jpg
Persze az is kérdés, hogyan és mire lehet használni a fent említett technológiákat: milyen távolságból, milyen eszközigénnyel használhatók, mekkora adatmennyiséget képesek továbbítani, és persze az sem elhanyagolható, hogy az egyes technológiáknak mi a gyengesége.

Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum jóvoltából mutatunk egy infografikát, ami jól érthetően mutatja be a fenti szempontokat. Az infografikát IDE KATTINTVA érheted el, és egy egyszerű regisztrációt követően már olvashatod is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr116530001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása