Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

A virtuális pénz az új lehetőség a mobilfizetésben

2014/05/15. - írta: Mobilpénztárca

A virtuális pénzek lehetővé teszik, hogy fizikai közvetítőközeg nélkül valósuljon meg a fizetés a vásárló és a kereskedő között -– mondta a Portfolio.hu-nak adott interjújában Kóka János, Európa egyik vezető mobiltárca (mobile wallet) szolgáltatója, a Cellum Zrt. vezérigazgatója. Rámutatott arra is, hogy az új fizetési megoldások egyre több szolgáltatás igénybevételét teszik kényelmessé és egyszerűvé.


A leggyakoribb hagyományos fizetőeszköz maga a bankjegy, de a bankkártya is ilyen fizikai közeg: az ügyfél bankszámláját leképezzük egy fizikális kártyára, ezt lehúzzuk egy fizikai POS-terminálon, majd visszaalakul a tranzakciós üzenet egy digitális adatfolyammá. Sokkal egyszerűbb lenne, ha az ügyfél és a kereskedő között a fizikai közvetítők nélkül valósulna meg a tranzakció. Az új fizetési megoldások ezt a kapcsolatot teremthetik meg nagyon biztonságosan. Minél virtuálisabb egy pénznem, annál fontosabb, hogy biztonságos is legyen – - hangsúlyozta Kóka.



A mobilfizetésen belül tradicionálisan a mobilszámla terhére történő vásárlást szoktuk emlegetni, most azonban már több mint 2 éve üzemben van a MasterCard Mobile szolgáltatása, nemrég indult az OTP és az Erste szolgáltatása, amelyek újabb és újabb gazdasági ágazatokat kapcsolnak be a mobilfizetésbe. A parkolás, az egyéb közlekedési megoldások, a személyek közötti pénzátutalás, az életrendelés és a számlafizetés során jelentős kényelmet biztosítanak ezek. Egy gombnyomással mobiltelefonunkon fizethetjük ki ezeket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr306169918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása