Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Friss részletek az OTPay-ről: "új mobilfizetési kultúra születhet"

2014/02/28. - írta: Mobilpénztárca

Újabb részletek derültek ki az OTPay mobilfizetési szolgáltatásról. Mint arról néhány napja beszámoltunk, a rendszer megálmodói szerint új mobilfizetési kultúra születhet egy globális óriásvállalat, egy Közép-Európai pénzügyi multi és egy magyar mobiltechnológiai fejlesztőcég együttműködése nyomán.

 

A legfontosabbak:

 - a MasterCard, az OTP Bank és a Cellum együttműködésével jön létre az OTPay nevű mobilfizetési szolgáltatás

 - az OTPay megkönnyíti a fizetési bankkártyák internetes használatát

- letöltése után a felhasználók több bankkártyát is regisztrálhatnak az alkalmazásban; a kártyabirtokosok a mobileszközüket használhatják fizetésre. 

 - az applikáció segítségével a kártyabirtokosok több mint 30 ezer MasterPass elfogadóhelyen fizethetnek világszerte

 - nem csupán az OTP Bank, de más bankok ügyfelei számára is elérhető lesz

A Barcelonában megrendezett Mobile World Congress szakvásáron mutatták be az OTP bank hamarosan induló mobilfizetési szolgáltatását, az OTPay-t, ami Európában az első működő integráció a MasterCard globális digitális platformjával. A MasterPass lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a webes kereskedőknél egyszerűen fizethessenek elektronikus pénztárcájukkal, melybe előzőleg bankkártyájukat regisztrálták.

Az OTPay felhasználói az elsők között használhatják mobiltelefonjukat fizetésre abban a több mint 30 000 webáruházban, amelyek már csatlakoztak a MasterPass rendszeréhez.



kj.jpgKóka János, a Cellum vezérigazgatója és Gauder Milán, a MasterCard képviselője
a barcelonai bejelentésen


Az új szolgáltatást a magyar Cellum fejlesztette az OTP részére. Az OTPay alkalmazást nem csak az OTP Bank ügyfelei használhatják majd: az applikáció letöltésével bárki átalakíthatja okostelefonját pénztárcává.


Inotay Balázs, a Cellum stratégiai igazgatója a bejelentés kapcsán elmondta: "A Cellumnál mindig is hittünk abban, hogy a mobilfizetés elterjedésének korlátait elsősorban az olyan interoperábilis megoldások dönthetik le, amelyeket több pénzügyi és mobilszolgáltató is rugalmasan igénybe vehet. Ügyfeleink mindig is banki szintű biztonságot és egyszerűen használható megoldásokat vártak tőlünk. Az, hogy most régiónk két ismert és elismert pénzügyi szolgáltatójának partnereként dolgozhatunk, további biztosítéka annak, hogy a mobilpénztárcát használók száma Közép-Európában is jelentősen megnő a jövőben”– tette hozzá.

A Cellum azt várja, hogy a jövőben egyre több bank és pénzintézet áll majd elő saját e-pénztárca megoldással. A fejlesztő cég úgy látja, folyamatosan nő majd azon fogyasztók száma, akik felismerik a mobilfizetésben rejlő előnyöket és ehhez keresnek szolgáltató partnert. Több kutatás is utal arra, hogy az európai piacon a legtöbb fogyasztó először elsősorban a bankjához fordul majd. Így azok a pénzintézetek lesznek előnyben ebben a versenyben, amelyek már most azon dolgoznak, hogy legyen saját mobilfizetési megoldásuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr75836886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása