Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Százezres álomhatáron a magyar mobilfizetési rendszer

2013/05/30. - írta: Mobilpénztárca

Májusban átlépte a 100 ezres álomhatárt a MasterCard Mobile alkalmazás felhasználóinak száma. A Cellum technológiájára épülő szolgáltatás 2011-ben indult, jelenleg közel 200 partnernél fizethetünk a mobiltelefonunkat használva - tudta meg a Mobilfizetés Blog. 


A Cellum közel 10 éve van jelen a mobilfizetési piacon. Az SMS alapú rendszerekből indulva mára a komplex, mobiltelefonon keresztül történő fizetési megoldások teljes skáláját kínálja idehaza és Bulgáriában, és hamarosan más országokban is. A MasterCard Mobile, amely MasterCard, a T-Mobile, a Telenor, az FHB Bank és a Cellum együttműködésében jött létre, és teljes egészében a Cellum technológiáját használva működik, ma az ország vezető mobilfizetési megoldásának számít.

„Másfél éve indultunk. Tavaly tavasszal ünnepeltük a tízezredik letöltést, most pedig már százezren vagyunk azok, akiknek a telefonján ott a Cellum alkalmazása. A célunk, hogy a magyar okostelefonok többségén ott legyünk. Közben indulunk a környező országokban jelentős banki és távközlési partnerekkel. A rendszereinket úgy építettük, hogy sok tízmillió ügyfelet is kényelmesen, biztonságosan és gyorsan tudjunk kiszolgálni. Negyven magyar mérnök dolgozik azon, hogy a legnagyszerűbb terméket hozzuk piacra.” – mondta el Inotay Balázs, a Cellum Zrt. stratégiai igazgatója.

„Nemzetközi viszonylatban a mobilfizetés elképesztő iramban bővül. A különböző kutató intézetek évi 2-3 számjegyű bővülést vizionálnak a forgalom tekintetében. Ezek a trendek, ha nem is ilyen mértékben, de várhatóan Magyarországon is érvényesek lesznek” – tette hozzá.


A MasterCard Mobile alkalmazásban regisztrált bankkártyák segítségével lehetőség van számos pénzügyi tranzakcióra miközben kizárólag a mobiltelefonunkat használjuk a fizetéshez:


Számlabefizetés: QR kód lefotózásával szolgáltatói számlák (telekommunikációs és közüzemi díjak) fizetése.

QR kód lefotózásával fizethetünk budapesti taxikban a telefont használva.


mDonation: QR kód lefotózásával küldhető adomány, alapítványok részére.

Egyenlegfeltöltés: Pre-paid kártyák (mobiltelefon-, vagy egyéb fesztiválkártya, E.ON Komfort Kártya, Paysafe Card, RT5 Taxi) feltöltése mobiltelefonon keresztül.

Webshopban történő fizetés telefonszám megadásával a partner-kereskedőknél.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr35333148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása