Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Nem csak nálunk sikeres a telefonos számlafizetés

2013/04/10. - írta: Mobilpénztárca

A legfrissebb hírek szerint nem csak magyarországon, hanem világszerte egyre többen választják a számlák befizetésének egyszerű módját: a mobiljuk segítségével fizetnek.

A nemzetközi átutalások, pénzügyi tranzakciók üzletágának egyik legnagyobb szolgáltatója, a The Western Union Company nemrég publikált egy kutatást a mobilfizetésekről. A tanulmány legérdekesebb megállapítása, hogy egyre nyitottabbak a felhasználók a mobiltelefonos számlabefizetésre. Az Egyesült Államokban például a megkérdezettek 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az idei évben használni fogja telefonját valamilyen számla befizetésére is.

Magyarországon is népszerű a csekkek mobilos befizetése. A MasterCard Mobile mobilfizetési alkalmazás felhasználói is előnyben részesítik ezt a szolgáltatást a postai sorbanállással szemben: amint az a fenti videóból is látszik, a csekkek (például közüzemi számlák, telefonszámlák) befizetése rendkívül gyors, egyszerű és biztonságos is a Cellum-csoport által fejlesztett alkalmazás segítségével. Ráaddásul az alkalmazás frissített verziója azt is lehetővé teszi, hogy ha valakinek nincs regisztrálva a telefonján a MasterCard Mobile, de be akar fizetni egy csekket, lefotózza a rajta lévő QR-kódot, mms-ben elküldi annak, akinek a készülékére fel van telepítve az alkalmazás, és a fogadó fél a szokásos módon be tudja fizetni a szóban forgó csekket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr585215533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása