Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Mobil eszközökre térnének át a bankkártyáról a pénzintézetek

2013/03/18. - írta: Mobilpénztárca

A hagyományos fizetőkártya-szolgáltató bankok egyre intenzívebben nyitnak a mobiltelefonos fizetési szolgáltatások felé - írta a napokban a Wall Street Journal.

 
A világ egyik legismertebb üzleti napilapja kiemeli, hogy a Visa és a MasterCard fizetőkártya szolgáltató vállalatok technológiai együttműködésre léptek a hagyományos plasztikkártyát helyettesítő olyan mobil eszközös fizetési megoldások kifejlesztésére, amelyek lehetővé teszik a vásárlások ellenértékének kiegyenlítését mind az interneten, mind pedig az üzletek pénztárainál.
      
A kártyaforgalmazó pénzintézetek és az internetes értékesítési portálok közös célja a pénzforgalom átterelése készpénzről valamilyen elektronikus formába, lehetőleg saját rendszereiken belül.
    wsj.jpg
A cikk ugyanakkor emlékeztet arra is, hogy ha szolgáltatók részéről meg is van a készség az átállásra, a felhasználók részéről már kevésbé. A megoldás egyelőre lassú ütemben terjed, részben az értékesítési pontokat üzemeltető ügyfelek csekély adoptálási hajlandósága, részben a szükséges technológiával ellátott okostelefon modellek alacsony száma miatt.

Ennek ugyanakkor regionális nézőpontból ellentmond, hogy a MasterCard magyarországi mobilfizetési alkalmazását már több mint 80 ezren töltötték le okostelefonjukra: a napokban érkezik a MasterCard Mobile legújabb verziója.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr825140419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása