Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Friss! MasterCard: nyitottak a felhasználók a mobilfizetésre

2013/03/05. - írta: Mobilpénztárca

A MasterCard friss tanulmánya szerint a közösségi média felhasználók alapvetően nyitottak a mobilfizetésre, azonban több, egyértelmű információt szeretnének az elérhető lehetőségekről, a biztonságról és az ügyfélszolgálatról. A tanulmány 85 ezer mobilfizetéshez kapcsolódó hozzászólást elemzett.


A hat hónapos időszak alatt 43 országban, 26 nyelven végzett kutatás megállapította, hogy a technológiai újításokra leginkább nyitottak (early adopterek) körében már sokkal árnyaltabb vélemény a jellemző (58%-uk nyilatkozott pozitívan vagy tényszerűen), mint azok között, akik még csak most ismerkednek a mobilfizetéssel. Ők 76%-ban pozitív jelzőkkel illették a technológiát: főleg az innovációt, kényelmet és gyorsaságot dicsérték.

Ami a kétségeket illeti, az európai felhasználók főként a mobilfizetés biztonságával kapcsolatban aggódnak, illetve azt említik a legtöbb helyen, hogy nem tudják, az új technológia valóban mikor lesz általánosan használt és elfogadott.

A MasterCard Magyarországon többek között a 2011-ben bevezetett MasterCard Mobile okostelefon alkalmazással vesz részt a mobilfizetés népszerűsítésében: „Tapasztalataink szerint az alkalmazás kényelmi szempontjai és a biztonság az elsődlegesek a hazai felhasználóknak, ezért a fejlődés iránya a minél kényelmesebb, egyszerű használat a magas biztonsági nívó megőrzése mellett.” – mondta Szetnics László, a MasterCard innovatív fizetési megoldásokért felelős vezetője.

MasterCard Mobile: hangsúly a biztonságon

Nemzetközi összehasonlításban valóban különböző biztonsági megoldásokat alkalmaznak a mobilfizetési rendszerek üzemeltetői, különböző hatékonysággal – mondta el korábban a Mobilfizetés Blognak Inotay Balázs, a Cellum - Európa egyik vezető, mobilfizetési megoldásokat fejlesztő cégcsoportjának – stratégiai igazgatója.

A MasterCard Mobile-t is fejlesztő Cellumnál a biztonságot az úgynevezett „titok megosztás” technológia garantálja. Ennek lényege, hogy a titkosított bankkártya adatoknak csak egy részét tárolja a telefonos applikáció, a másik részét biztonságos szervereken őrzi a rendszer, így az adatok lopás vagy hackertámadás esetén sincsenek veszélyben. Ez azt jelenti, hogy a cégcsoport alkalmazásai a legmagasabb szintű kártyabiztonsági előírásoknak is megfelelnek – ezt az is bizonyítja, hogy az eddigi működés során egyszer sem történt visszaélés a tranzakcióknál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr75117679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása