Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Mobil bankjegykiadó automatává alakítaná az okostelefonokat az Apple

2013/02/26. - írta: Mobilpénztárca

Egy figyelemreméltó fejlesztés, az úgynevezett alkalmi készpénzelosztó hálózat is szerepel Apple távoli tervei között. A tervezett rendszer akkor is segítséget nyújt a készpénzfelvételben, ha éppen nincs a közelükben bankjegykiadó automata. 


Az Egyesült Államok szabadalmi hivatala néhány hete tette közzé, hogy az Apple levédette egy pénzügyi alkalmazás és a hozzá tartozó szolgáltatás ötletét. Ha egyszer megvalósul az alkalmazás, abban segítheti a cég ügyfeleit, hogy akár ATM nélkül is készpénzhez jussanak.

Első lépésként a felhasználóknak le kell töltenie egy alkalmazást, és regisztrálnia kell a szolgáltatásra, az applikáció ezután csatlakozni tud az Apple szervereihez.

A projekt működési elve, hogy ha egy felhasználónak készpénzre van szüksége, akkor az alkalmazás segítségével kiküldhet egy kérést a kívánt összeg megjelölésével és személyes tartózkodási helyének adataival, amit megkapnak azok, a közelben tartózkodó felhasználók, akik regisztráltak a szolgáltatásra, és kölcsön tudja adni a kívánt összeget.

Ha a kérést a felhasználó elfogadja, akkor az alkalmazás megmutatja egy térképen, hogy hol van a készpénzt kölcsönözni hajlandó partner. A készpénz átvétele után az átvevő visszaigazolja a tranzakciót, ezután automatikusan átutalják a felvevő számlájáról az összeget az átadó számlájára. A pénzfelvétel díja egy kisebb összeg, amit az Apple és a kölcsönt nyújtó oszt fel egymás között.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr255106868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása