Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Szilveszterkor is egyszerűbb okostelefonnal fizetni a taxit

2012/12/31. - írta: Mobilpénztárca

Szilveszter éjszakája hagyományosan a csúcsidőszakot jelenti a budapesti taxitársaságok számára. A buliból hazaindulóknak azonban akkor sem kell kétségbe esniük, ha nem maradt elég készpénzük a taxi kifizetésére.


Hatékony és gyors fizetési megoldást jelent ugyanis a MasterCard Mobile mobilfizetési alkalmazás az egyik legnagyobb fővárosi társaság, a Rádió Tele5 Taxi autóiban.mcmtaxi.jpg

Minden taxiban található egy QR-kód, amely többek között tartalmazza a sofőr egyéni urh kódját. A QR-kód és egy telefon segítségével az utas egyszerűen és biztonságosan fizethet az utazás végén. A pénzügyi tranzakció a MasterCard Mobile mobilfizetési megoldás segítségével megy végbe.

A mobil fizetés egyszerűbb és biztonságosabb, mint a készpénzes, vagy a bankkártyás fizetés, a telefon mindig kéznél van, továbbá ellopás esetén a telefonon lévő fizetési alkalmazás, illetve a mögötte lévő rendszer gyakorlatilag feltörhetetlen.

Ilyen egyszerű


  1. Fotózd le a Rádió Tele5 Taxi autó hátsó szélvédőjén belülről elhelyezett MasterCard Mobile QR-kódot vagy kérd el a taxisofőrtől.

  2. A QR-kód lefotózása után a megjelenő képernyőn üsd be a viteldíjat (ha borravalót is adsz, akkor azzal együtt).

  3. Válaszd ki a regisztrált bankkártyát, amivel fizetni szeretnél, majd engedélyezd a műveletet titkos mPIN kódod megadásával.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr904989050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása