Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Google Wallet + Android Pay = Google Pay

2018/03/08. - írta: Mobilpénztárca

A keresőóriás átláthatóbbá teszi a fizetési szolgáltatások kínálatát, kivezeti az Android Pay márkát.

google_pay_02.png

A Google-nek az elmúlt években számos próbálkozása volt különböző fizetési szolgáltatások terén: a magvában elhalt Hands-Free megoldástól kezdve a továbbra is csak Amerikában elérhető Google Walleten át a nemzetközileg viszonylag sikeres Android Payig. Az internetes óriás egyértelműen fontosnak tartja a fizetési szektort, ugyanakkor egyik szolgáltatása se ért el olyan átütő sikert, mint mondjuk a PayPal, vagy a TransferWise. Ennek okai szerteágazóak, de kétségtelenül probléma, hogy a Google kínálata a fizetési szolgáltatások terén mára olyan zavarossá vált, hogy még iparági szakértők is nehezen igazodnak el rajta.

Minden bizonnyal ezt felismerték a vállalat zsenijei is, ezért megpróbáltak kitalálni egy megoldást a helyzet rendezésére. Ennek eredményeként a Google merész lépésre szánta el magát: Google Pay márkanév alatt összevonja a Google Walletet és az Android Payt. A kezdeményezés érthető: két különálló (és gyakran összekevert) szolgáltatás helyett egyetlen név alatt, egyetlen appban lesz elérhető az összes funkció.

A Google Pay egyesíti a felhasználók közti pénzküldés funkcióját (korábban Google Wallet) az érintéses fizetéssel és internetes vásárlással (korábban Android Pay). A tervek szerint hamarosan az összes Google-termék ezt a megoldást fogja használni.

Persze ez papíron jól hangzik, de a valóságban a szolgáltatás a világ jelentős részén továbbra se érhető el – így hazánkban sem. Üzleti szempontból persze érthető: Magyarország kicsi piac. Így hát úgy tűnik, nálunk egyelőre marad a bankközpontú megközelítés, azaz hogy mindegyik pénzintézet saját mobiltárcát kínál (Gránit Pay, MKB Pay, OTPay stb.).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr1813724632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása