Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Nem akármilyen újdonsággal készül a Facebook

2016/11/04. - írta: Mobilpénztárca

Mark Zuckerberg, a népszerű közösségi média felület gazdája a jelek alapján még nagyobb szeletet szeretne kihasítani magának a felhasználók idejéből és pénztárcájából. Érkezik a mesterséges intelligenciával is megtámogatott, PayPal alapú fizetés a Facebookba, mely az e-kereskedelem piacára is „pályázik”.

paypalmessenger.jpgArról ír a socialmediatoday.com, hogy a PayPal és a Facebook szövetségének köszönhetően lehetővé válik a közösségi médiás felületen keresztüli pénzküldés, fizetés. Erre a Facebook chatfelületén, azaz Messengeren belül lesz lehetőség. Ez újabb jele annak, hogy a Facebook megpróbálja a Messengert egy e-kereskedelmi platformmá alakítani, amelyen keresztül a felhasználók vásárolhatnak. Külön érdekesség, hogy ezt automatizált „chat robotok” segítségével képzelik el. Vagyis ha ráchatelünk például egy e-kereskedőre, akkor egyrészt feltehetünk kérdéseket, amire azután nagy eséllyel mesterséges intelligenciával felvértezett robotok fognak azonnal reagálni, másrészt közvetlenül ezen a platformon ki is tudjuk fizetni a rendelésünket.

A Facebook részéről azért is logikus ez az irány, mivel a PayPal jelenleg a legnépszerűbb online fizetési megoldás a maga 192 millió felhasználójával, vagyis tényleg adta magát, hogy őket behozzák fizetési módként.

A Shopify-jal és az eBay-jel is szövetkeznek

 Hogy a Facebook egyre inkább szeretne kihasítani magának minél nagyobb szeleteket a szépen bővülő e-kereskedelmi piacból, azt jól mutatja a Shopify nevű felhőszolgáltatóval kötött hasonló megállapodás is, amelynek értelmében a kereskedők a Messengeren keresztül is értékesíthetik termékeiket, sőt már tesztelik az eBay aukciós site facebookos shoprobotját is.

A PayPal integráció egyébként nagyon egyszerű lesz, hiszen egy mozdulattal lehet majd összekötni a PayPal-fiókot a Facebookkal és a Messengerrel. A felhasználók a gyors fizetés mellett élvezhetik majd annak az előnyét is, hogy egyetlen felületen keresztül megtalálhatják majd a korábbi összes vásárlásuk bizonylatát, nyugtáját, így például egy esetleges reklamáció is egyszerűbbé válik, hiszen nem kell különféle e-maileket őrizgetni.

Hosszabb ideje tartó szövetség szélesedik ki

A Facebook és a PayPal együttműködése régebbre nyúlik vissza, hiszen a Facebookon közzétett hirdetésekért eddig is lehetett PayPalon keresztül fizetni, de a mostani terveknek köszönhetően lényegesen kibővülnek a lehetőségek, illetve a két cég is extra bevételekre tehet szert.

Izgalmas kérdés lesz az is, hogy ha a PayPal fizetés beépül a Facebookba, akkor ott a barátainknak, ismerőseinknek is küldhetünk-e pénzt. És tekintve, hogy a Facebook felhasználóinak fele már kizárólag mobileszközről használja az oldalt, ez a lépés jelentős kihatással lehet a mobilfizetési piacra is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr3211930201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása