Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Így kapcsolják össze a közösségi hálókat a mobilfizetéssel

2016/02/17. - írta: Mobilpénztárca

Hiába a XXI. század legmodernebb technológiái, hiába jutott fel ember a Holdra a múlt évezredben, sokszor egy jóval egyszerűbbnek tűnő feladat végrehajtása sem olyan egyszerű. Próbáltál például pénzt küldeni valamelyik barátodnak, pláne külföldre? Először is el kellett kérned a barátod külföldi bankszámlaszámát (ez eleve kizárja, hogy meglepetésként küldd a pénzt), aztán ha nem gépelted félre a hosszú IBAN-es banki számsorozatot, akkor sikerrel indítottál egy nemzetközi banki devizaátutalást. Ehhez ezenkívül vagy devizaszámlára, vagy pedig deviza vásárlására volt szükséged. Ez az egész folyamat rendkívül időigényes (több napot is igénybe vesz, mire átér a pénz), sokszor horror költsége van (több ezer vagy több tízezer forintba is kerülhet, vagyis lehet, hogy többe, mint amennyi pénzt egyáltalán átküldenél), ráadásul hihetetlenül körülményes, arról nem beszélve, hogy nem tudhatod, hogy mikorra ér oda a pénz a banki csatornán, mert nem látod a művelet státuszát, csak azt, hogy a számládról leemelték a pénzt.

Szerencsére azonban már vannak annak előjelei, hogy a jövőben várhatóan teljesen megváltozik a pénzküldés, és sokkal kényelmesebb lesz az egész. Ezzel kapcsolatban több, egymástól sokszor elszigetelt fejlesztés is van a világban, például az amerikai Facebook Messenger és a Snapchat is próbálkozik azzal, hogy a barátainknak pénzt küldhessünk át, van is erről jó pár videó a neten.

Nem árt azonban szem előtt tartani, hogy ha minden egyes közösségi médiás felületen különálló megoldások lesznek, az pont ugyanolyan kaotikus helyzetet eredményezhet, mint a banki átutalás, ahol bankok között kell megvalósítani a pénzáramlást. Hiszen hogyan küldesz majd pénzt a WhatsAppon lévő ismerősödnek, ha te nem vagy felhasználója ennek az azonnali üzenetküldő megoldásnak?

Szerencsére azonban egy néhány nappal ezelőtti bejelentés értelmében stratégiai együttműködési megállapodást kötött a közösségi oldalakon és üzenetküldő szolgáltatásokon keresztüli fizetési megoldásokat fejlesztő, szingapúri fastacash és Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatójának számító Cellum. A megállapodás értelmében a két cég megosztja egymással technológiai képességeit és partnerhálózatát, a fastacash integrálja a Cellum kiemelkedően biztonságos mobiltárca-megoldását, a Cellum pedig felhasználja a fastacash közösségi médián keresztüli fizetési képességeit, valamint kiemelkedő kompetenciáit a felhasználói élmény (UX) és felhasználói felületek (UI) tervezése terén.

Mindez azt jelenti, hogy úgy küldhetsz majd pénzt a világ bármely pontján lévő barátaidnak, ismerőseidnek, hogy ehhez nem lesz szükséged hagyományos banki csatornára, drága és lassú átutalásra, hanem csak rá kell kattintanod a Facebookon vagy a WhatsAppon az ismerősöd nevére (akár a mobiltelefonodon, akár a PC-den vagy a táblagépeden), megadod, hogy mennyi pénzt küldenél, és már meg is valósult a tranzakció.

Ilyen egyszerű az egész. A kiszemelted már költheti is a pénzt, amit átküldtél neki.

Ráadásul a Facebook Messenger fizetési megoldásával ellentétben a Fastacash máris 24 közösségi hálóhoz (köztük a Facebook Messengerre, Twitterre, WeChatre és WhatsAppra) köti be a felhasználókat egyszerre. A Cellum hálózatát felhasználva a fastacash elindíthatja az új, Request-To-Pay nevű megoldását is, amelynek segítségével a felhasználók a közösségi hálókon keresztül, közösen is vásárolhatnak, bevonva egymást – családtagokat, barátokat, ismerősöket- az online és offline tranzakciókba, elektronikus ajándékozásba. Vagyis ha például együtt megy a család a színházba, akkor a gyerekek és a szülők összedobhatják a jegy árát.

Az újítások révén azok is hozzáférhetnek az elektronikus fizetési lehetőséghez, akik nem rendelkeznek bankszámlával vagy egyéb pénzküldési lehetőséggel - így válik az együtt lebonyolított tranzakció igazi közösségi élménnyé.

Íme két látványos videó arról, hogy hogyan küldhetsz pénzt a Fastacash segítségével, ráadásul természetesen akár mobilról is:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr988398478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása