Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

400 ezren tölthetik le a legnépszerűbb mobilfizetési appot Magyarországon

2015/10/30. - írta: Mobilpénztárca

Három évet kell még várni az igazi áttörésre a magyar mobilfizetésben – állítja egy kutatás. A prognózis szerint 2018-ra a legnépszerűbb applikációkat 400 ezernél is többen használják majd.


A mobilfizetésen belül tradicionálisan a mobilszámla terhére történő vásárlást szoktuk emlegetni, manapság léteznek már Magyarországon olyan fejlett technológiák, alkalmazások, amelyek újabb és újabb gazdasági ágazatokat kapcsolnak be a mobilfizetésbe. A parkolás, az egyéb közlekedési megoldások, a személyek közötti pénzátutalás, az életrendelés és a számlafizetés során jelentős kényelmet biztosítanak ezek. Egy gombnyomással mobiltelefonunkon fizethetjük ki ezeket.
okostelefonmobilalkalmazas.jpg
2002-ben jelent meg Magyarországon az első olyan mobiltelefonra kialakított megoldás, amellyel a pénzügyeinket intézhettük. Az elmúlt években a mobilfizetésnek számos ága bontakozott ki, a legnépszerűbb továbbra is: a parkolási díj mobilon keresztül történő kifizetése – állítja a GKI Digital friss kutatása.

Magyarországon ma évi 20 millió mobilfizetési tranzakciót számolnak el, ennek nagy többsége parkolás. Nincs szükség parkolóautomatákra, aprópénzre, a telefon pedig mindig ott lapul a zsebünkben.

Hazánkban az első applikáció alapú mobilfizetési megoldás, a MasterCard Mobile 2011 végén jelent meg. Az elmúlt 5 évben több mint 10 mobilfizetési applikáció jelent meg.

Talán már túl sok is

A kutatás készítői úgy látják, hogy a felhasználók számára egyre nehezebb áttekinteni és megérteni, hogy melyik megoldást milyen élethelyzetben célszerű használni.

A következő 2-3 évben legalább 5 új mobilfizetési megoldás megjelenésére lehet számítani: kérdés, hogy ez mennyire nehezíti majd a felhasználók számára a választást. A hazai mobilfizetési térkép egyre összetettebbé válik és kérdés, és csak idő kérdése, hogy mikor jön az igazi áttörés a mobilfizetésben. A jelenleg legsikeresebbnek számító mobilfizetési alkalmazást a 4.6 millió okostelefon-tulajdonos közül 400 ezren töltötték le.

A GKI Digital meglátása szerint 2018-ra várható az igazi áttörés, amikorra a legnépszerűbb mobilfizetési megoldások elérhetik a 400 ezer aktív felhasználót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr608034232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása