Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Előre rendelni a Starbuckstól? Ráadásul a mobilunkkal?

2015/10/22. - írta: Mobilpénztárca

Továbbfejleszti mobilfizetési rendszerét a Starbucks. A világ legnagyobb kávézólánca – és egyben egyik legnagyobb étteremlánca – már eddig is szép számokat hozott, de úgy tűnik, még mindig tud fejlődni. A kávézólánc folyamatosan vezeti be más országokban is a rendszert, érdemes figyelni az újdonságokat.

Több ezer boltjában fejleszti mobilfizetését a Starbucks. Mint azzal a Mobilfizetés Blog már többször is foglalkozott, az amerikai kávézóláncnak hihetetlenül bejött a mobilfizetés: a legutóbbi adatok szerint hetente 7 milliónál is több tranzakciót bonyolítanak csak az Egyesült Államokban. Ez azt jelenti, hogy

minden ötödik kávét a mobiljukkal veszik az emberek.

Tovább fejlesztik

A Starbucks legutóbbi bejelentése arról szól, hogy továbbfejlesztik az applikációt. A lényeg, hogy a vásárlók rendelést is leadhatnak az alkalmazáson keresztül: megadják, hogy milyen kávét, szendvicset, süteményt szeretnének, valamint, hogy mikor tudják átvenni, egy térképen pedig bejelölhetik, hogy melyik kávézóban.

A rendelés befejezésével természetesen azonnal látják a tételes számlát, és egyből tudnak fizetni is – azzal a bankkártyával, amit korábban telepítettek a rendszerbe. Hűségpontjaikat is fel tudják használni, valamint arra is lehetőség van, hogy a Starbucks különféle kedvezményeket, akciókat ajánljon fel nekik.

A mobilfizetéssel tehát időt spórolnak a vásárlók: elkészül a rendelésük, mire a kávézóba érnek, sorba sem kell állniuk érte, biztosan kapnak még a kedvenc süteményükből. Mindezt úgy, hogy pontosan, jól áttekinthetően látják a rendelésüket, és a készpénzes fizetéssel, aprópénzzel sem kell bajlódniuk, időt tölteniük. 

A rendeléssel kiegészített mobilfizetési applikációt 7 400 kávézóban használhatják a vásárlók az Egyesült Államokban.
starbcks.jpg
Iparági hírek szerint a rendszert hamarosan több más országban is bevezethetik: Kanadában és Nagy-Britanniában már működik is a tesztüzem. A Mobilfizetés blog korábbi információi szerint Magyarországon is tervezik a bevezetését - a fejlesztésnek egyelőre azonban nincs még konkrét céldátuma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr178010035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása