Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Csúcs-alkalmazás jön jövőre a magyar fesztiválokon

2015/09/10. - írta: Mobilpénztárca

Jelentős fejlesztések várják jövőre a legnagyobb hazai fesztiválok látogatóit. A Festipay okostelefonos alkalmazás például lehetővé teszi majd, hogy sorban állás nélkül töltsük fel fesztiválkártyánkat.

Az elmúlt években a magyar fesztiválozók hozzászokhattak már ahhoz, hogy készpénz helyett fesztiválkártyával vagy bankkártyával tudnak fizetni a legnagyobb rendezvényeken. Ezek a fizetési rendszerek folyamatosan fejlődnek, a fejlesztők újabb és újabb megoldásokkal teszik őket egyszerűbbé, gyorsabbá és biztonságosabbá.

Már az idei évben is működött a Festipay alkalmazás

Az idei Szigeten a látogató számára is tapasztalható újdonság volt, hogy a Festipay kártyához megjelent egy mobilalkalmazás is, ami számos hasznos funkciót kínál. Egyrészt a kártya adatait feltöltve regisztrálni lehet azt, így ha elhagyja valaki, akkor azonnal le tudja tiltani. Emellett bármikor lekérdezhetjük vele az egyenlegünket, sőt, a rendszer azt is pontosan mutatja hol, mennyit költünk.
fesztivalstock.jpg
Izgalmas funkciója az alkalmazásnak, hogy NFC-s telefont használva, a feltölteni kívánt Festipay kártyát hozzáérintve képes beolvasni a kártya adatait, nem kell kézzel begépelni azokat.

Az app jelenleg Androidon érhető el, eddig csaknem négyezren töltötték le.

Jövőre már nem kell sorban állni

Érdekes teszt zajlott az idei Sziget fesztiválon: a Festipay rendszert működtető Cardnet Zrt. és a mobiltárca-fejlesztő Cellum egy új mobilfizetési funkciót próbált ki, aminek köszönhetően fesztiválkártyánk feltöltéséhez jövőre már nem kell majd a feltöltőpontokhoz menni.

A megoldás lényege, hogy a Festipay alkalmazásba regisztrált bankkártyával közvetlenül tölthetjük fel fesztiválkártyánkat, így bárhol, bármikor tehetünk rá pénzt. Ezt a hazai és nemzetközi piacon már jól működő Cellum Mobile Next mobilfizetési rendszernek az applikációba történő integrálásával valósították meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr177776110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása