Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Nincs nálad apró, de adnál pénzt a hajléktalannak? A telefonod ebben is segíthet

2015/08/31. - írta: Mobilpénztárca

Afrika és Ázsia az a két kontinens, ahol a leglátványosabban fejlődik a mobilfizetés. Az okokat sorolhatjuk: nem túl tehetős, ám az új technológia iránt nyitott lakosság, az okostelefonok gyors térnyerése, más fizetéstechnológiai megoldások lassú és drága elterjedése. A legfrissebb hírek szerint Dél-Afrikában egészen érdekes kezdeményezésekkel találkozni. 

Izgalmasan fejlődik a mobilfizetés Dél-Afrikában, pontosabban Fokvárosban. A 3,5 milliós metropolisz lakossága kifejezetten nyitott az új technológiákra, és egészen szokatlan helyeken is használja fizetésre a telefonját.
snsc.jpg
A SnapScan, a FlickPay, a Zapper vagy a GustPay.nevű mobilfizetési rendszerek ugyanis egyre nagyobb teret nyernek Fokvárosban, a helyiek egyre gyakrabban fizetnek velük. A BBC beszámolója szerint a legnépszerűbb alkalmazás a SnapScan, ami például boltokban, vagy a városi parkolókban is használható. Sőt, az egyik legnagyobb újdonság, hogy hajléktalanoknak is fizethetünk az okostelefonunkkal.

Az alkalmazás ugyanis (a magyar felhasználók számára is jól ismert) QR-kódos fizetést tesz lehetővé: a hajléktalan újságárus a ruháján hordja a QR-kódot, a vásárlónak nincs más dolga, mint az alkalmazással beolvasni a kódot, és már fizethet is a Big Issue című, hajléktalanok által forgalmazott magazinért. Gyors és egyszerű, nem kell az aprópénzzel bajlódni, a rendszer pedig szigorúan szabályozott, garantálja, hogy a hajléktalanok megkapják az újságok után nekik járó pénzt.

Így néz ki mindez a gyakorlatban:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr157747700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása