Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Úton a Microsoft mobilfizetése: milyen újdonságot hozhat?

2015/05/24. - írta: Mobilpénztárca

Gyakorlatilag biztossá vált, hogy hamarosan érkezik a Microsoft saját mobilfizetési rendszere. Kérdés, tud-e valamilyen újdonságot hozni, mivel tudja elcsábítani a felhasználókat?

Iparági hírek szerint úton van a Microsoft saját mobilfizetési rendszere. Szakértők leginkább abból gondolják az új szolgáltatás érkezését, hogy a Microsoft nemrég kérelmet adott be a Crimes Enforcement Network nevű pénzügyi ellenőrző szervezethez, hogy jogosultságot szerezzen pénzügyi szolgáltatást nyújtására. Alapítottak is egy Microsoft Payments Inc. nevű vállalatot.

Ráadásul a Windows 10 mobilos változata támogatni fogja a HCE szabványt, amely elektronikus kártyák, például bankkártyák szoftveres helyettesítését teszi lehetővé, valamint NFC-alapú mobilfizetés is működik az új készülékeken.
nokia.jpg
Persze hivatalosan nem erősítettek még meg semmit, különösen azt nem, hogy mobilfizetési rendszeren dolgoznának. A Business Insider c. lappal mindössze annyit közölt a Microsoft, hogy nagy rugalmasságot adhat számukra, ha belépnek a fizetési szolgáltatások piacára - jelenleg azonban nem készülnek konkrét bejelentéssel.

Az azonban biztos, hogy nagy dobással kell készülnie a Microsoftnak, ha azt akarja, hogy hosszú távon megragadjon a rendkívül erős piacon. A konkurensek, mint a Samsung, a Google, és különösen az Apple egyre erősebbek, innovatív és széles körben gyorsan terjedő rendszerekkel jöttek, jönnek ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr337487630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása