Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Mikor jön Európába az Apple Pay?

2015/02/28. - írta: Mobilpénztárca

A legfrissebb hírek szerint az év végére Európába is megérkezik az Apple Pay mobilfizetési rendszer. Elterjedése azonban várhatóan nem lesz olyan gyors, mint az Egyesült Államokban.

A Visa Europe néhány napja bejelentette, hogy az Európában használt érintés nélküli termináljai április közepére támogatni fogják az Apple Pay technológiáját. A hírek szerint hamarosan a MasterCard is csatlakozik a rendszerhez. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy még idén bevezetheti Európában mobilfizetési rendszerét az Apple, sőt, a piaci pletykák szerint Nagy-Britanniában már az év első felében fizethetnek telefonjukkal az iPhone-tulajdonosok.

Hátráltathatja azonban az Apple Pay gyors európai terjedését, hogy Amerikával szemben itt sok országban az iPhone telefonok gyenge piaci penetrációval rendelkeznek, a tranzakciók értékei alacsonyak, az e-kereskedelem fejletlen, kevés érintésmentes terminál áll rendelkezésre, vagy alacsonyak a bankközi díjak.

Az Apple Pay szolgáltatás egyelőre csak Amerikában érhető el, de márciusra már Kanadában is elindul.
applepay2.jpg
Tim Cook, a cég vezérigazgatója nemrég arról beszélt, hogy Apple Pay sokkal gyorsabban elterjedt, mint arra számítottak. Decemberre viszont az egyérintéses fizetést támogató helyeken 3 dollárból már 2 dollárt az Apple Pay használatával fizettek ki, azóta pedig egyre több kereskedő szeretne csatlakozni.

Felmérések szerint a mobilfizetési tranzakciók 80 százaléka Amerikában már az Apple Pay használatával történik: ez a szám különösen annak fényében hihetetlen, hogy a rendszer csak tavaly szeptemberben indult.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr757227911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása