Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Deloitte: 2015 az okostelefonos fizetés éve lesz

2015/02/13. - írta: Mobilpénztárca

Hatalmas ugrást jósol a mobilfizetések területén a Deloitte könyvvizsgáló/tanácsadó cég. Prognózisuk szerint az okostelefonnal végzett tranzakciók száma 2015-ben világszinten több mint tízszeresére fog nőni.


Az okostelefonnal végzett bolti tranzakciók száma 2015-ben világszinten több mint tízszeresére fog nőni - jósolja a Deloitte. Bár a korábbi előrejelzések arról szóltak, hogy az okostelefonok eladásai hamarosan holtpontra juthatnak, a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló cégének előrejelzése szerint 2015-ben a piac továbbra is bővülni fog.

A Deloitte-nél abból indulnak ki, hogy 1 milliárd olyan új készüléket adhatnak el világszerte, melyeket már meglévőek helyett vásárolnak a fogyasztók. Az okostelefonokat sokan használják számlaegyenlegük lekérdezésére és online utalásokra, de világszinten még nem terjedt el mobilpénztárcaként történő alkalmazásuk – azaz a mobilpénztárca idén még nem veszi át a „hagyományos pénztárcák” (azaz a bankkártya és a készpénz) helyét.
del2.jpgAz előrejelzés szerint a 2015-ös lesz az első olyan év, amikor az okostelefonos fizetés összes feltétele adott lesz, így könnyebbé, a felhasználók számára pedig biztonságosabbá válik a használat.

Úgy látják, 2015 lesz az első olyan év, amikor a mobilfizetés széleskörű használatához szükséges összes feltétel teljesülni fog: rendelkezésre állnak a pénzintézetek, a kereskedők, a vásárlók és az eszközöket biztosító szolgáltatók igényeinek is megfelelő megoldások. 2015-ben világszinten nagyjából minden tizedik okostelefont fogja tulajdonosa legalább havonta egyszer bolti fizetésre is használni, míg 2014 közepén ugyanez a használatban lévő körülbelül 450 millió készülék kevesebb, mint fél százalékára volt igaz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr1007162045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása