Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Újabb versenyben nyomná le a Samsung az Apple-t

2015/01/31. - írta: Mobilpénztárca

Iparági hírek szerint még idén érkezhet a Samsung saját mobilfizetési rendszere. A koreai gyártó nem titkolt célja, hogy az Apple Pay legfőbb konkurense legyen.


A hírek szerint 2015-ben a világ egyik legnagyobb mobilgyártója, a Samsung is előrukkol saját mobilfizetési rendszerével. Úgy tudni, a koreai óriáscég egy mobilfizetéssel foglalkozó startuppal folytat komoly tárgyalásokat.

A LoopPay nevű rendszer - akikkel a hírek szerint a Samsung tárgyal - egy magnetic secure transaction (MST) névre keresztelt eljárást használ, amelynek lényege, hogy nem csak az érintésmentes fizetést támogató terminálokkal működik, hanem a mágneskártyát is kezelni tudja.

samsujjle.jpg
Ha a Samsung valóban beépíti a technológiát termékeibe, az Apple Pay komoly konkurenst kaphat. Ráadásul a koreai óriáscég legújabb telefonjai már a jelentős biztonságot nyújtó ujjlenyomat-olvasóval is fel vannak szerelve (hasonlóan az iPhone-okhoz). Fontos különbség azonban, hogy a Samsung okostelefonoknak nem lesz szükségük NFC-képes terminálra a fizetéshez -, így Amerikában és Nyugat-Európában jóval több helyen lesz használható (több országban ugyanis kevés a boltokban a chipes terminál).

A LoopPay a hírek szerint tokenizációt is használ majd, azaz a felhasználó kártyájának adatait egyedi azonosítóval helyettesíti, amelyet a kibocsátó aztán összeköt a kártyával - mindezt úgy, hogy az elfogadóhely gyakorlatilag sosem kapja meg a fizetéshez használt kártya információit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr447122589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása