Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Mobilfizetéssel az ebola ellen: ilyen egyszerű segíteni

2015/01/26. - írta: Mobilpénztárca

Most minden eddiginél egyszerűbben segíthetjük az ebola járvány elleni küzdelmet, a magyar fejlesztésű OTPay mobilfizetési szolgáltatással. Mutatjuk, hogyan.


Több mint 14000 ebola esetet jelentettek Nyugat-Afrikában 2014 márciusa óta, a járvány gyorsan terjed. A fertőzöttek egyötöde gyermek - derül ki az UNICEF adataiból.

A járvány több módon is érinti a gyerekeket. Sokan megfertőződtek, de van, aki sajnos meghalt, míg mások elvesztették a szüleiket. Iskolák zártak be és a gyerekek kimaradnak az oktatásból.

Az UNICEF elsősorban a járvány sújtotta területeken dolgozik, Libériában, Guineában és Sierra Leonéban. De jelen van az érintett nyugat-és közép afrikai országok mindegyikében – Beninben, Burkina Faso-ban, Kamerunban, a Közép-Afrikai Köztársaságban, Elefántcsontparton, Gambiában, Ghánában, Bissau-Guineában, Maliban, Mauritániában, Nigériában, Szenegálban és Togóban – és segít az Ebola megállításában ellátmánnyal, helyi közösségi és vallási vezetőkkel együtt felvilágosító-tájékoztató kampányaival. Ezek a kampányok elmagyarázzák az ott lakóknak a vírus terjedésének lehetséges módjait, ezáltal kulcsot adnak a megelőzéshez.

Az elmúlt évben az UNICEF és partnerei legalább 5,5 millió embert értek el Nyugat-Afrikában és osztottak nekik alapvető egészségügyi felszereléseket. A szervezet az ebola járvány elleni küzdelem egyik fő szereplője. 2014 novemberéig, partnerei segítségével már több mint 3000 tonna ellátmányt – így hálós sátrakat, védőfelszerelést, szemüveget, kesztyűt, gyógyszereket, infúziós folyadékot, szappant, klór koncentrátumot, motorbicikliket, kisteherautókat – juttatott el a régióba.

Szupergyorsan segíthetsz

A magyar Cellum-csoport által fejlesztett OTPay mobilfizetési alkalmazással most minden eddiginél gyorsabban és egyszerűbben segíthetünk. Az alkalmazás letöltése és a regisztráció után ezt a QR-kódot kell beolvasnunk okostelefonunkkal:

otpay_qr-frameunicef-ebola_en.png

majd tetszőleges - de ezer forintnál nagyobb - összeggel egyből támogathatjuk az UNICEF munkáját.

Magyarországon egyébként nem számít újdonságnak az mDonation, azaz a mobilfizetéses adományozás: az elmúlt években több kiemelt humanitárius és jótékonysági célokra adományozhattunk. Ilyen volt a Fülöp-szigeteki tájfun utáni segítségnyújtás. vagy a 2013 június árvízi adakozás. Sőt, két évvel ezelőtt a zempléni hiúzokat is megmenthettük okostelefonunk segítségével.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr327109855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása