Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Az amerikai mosodákban mindig történik valami izgalmas (és nem csak a sorozatokban)

2014/10/31. - írta: Mobilpénztárca

Az élet legkülönbözőbb helyein jelenik meg a mobilfizetés – egyre gyakrabban ott, ahol nem is gondolnánk.


Az amerikai sorozatokból mindenki számára ismerősek a közösségi mosodák. Nem véletlenül: az Egyesült Államokban (és más angolszász országokban is) sok lakásban nincs mosógép – egyszerűen nincs rá hely, vagy valamilyen hasznosabb célra fordítják. Így nem véletlen, hogy ezek a mosodák egyfajta közösségi teret is jelentenek, ahol lehet találkozni a szomszédokkal, beszélgetni, ismerkedni.

A sorozatokból az is ismerős lehet, hogy a szereplők gyűjtik az aprópénzt a mosáshoz, és amikor eljön az alkalom, nagy zacskónyi apróval indulnak a mosodákba. Nos, a mobilfizetés hamarosan ezt a folyamatot is megváltoztathatja, hiszen Amerikában már egyre több helyen lehet mobiltelefonnal fizetni a mosógépeknél.

A USA Technologies nevű cég ugyanis hatalmas erőkkel fejleszti az „okos mosógépeket”, pontosabban úgy alakítja át az eszközöket, hogy azok ne csak az aprópénzt fogadják el, hanem mobillal is lehessen náluk fizetni.

A tervek szerint jövő év végére 25 ezer ilyen mosógép működik majd az Egyesült Államokban.



Sőt, a rendszerbe egy hűségprogramot is integrálnak: aki a mobiljával fizet, 25 százalék kedvezményt kap a mosás/szárítás árából. Ezzel is az új technológiák használatára szeretnék ösztönözni a felhasználókat, és nem titkolt cél az is, hogy a hatalmas pénzkezelési költségen (gondoljunk csak bele, mennyi apró gyűlik fel több tízezer mosógépnél) is spóroljanak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr286844955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása