Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Most frissítettél iOS8-ra? Ezt fontos tudnod, ha a MasterCard Mobile-t használod

2014/10/28. - írta: Mobilpénztárca

Friss technikai útmutatót tett közzé a legnépszerűbb hazai mobilfizetési alkalmazás, a MasterCard Mobile azok számára, akik mostanában frissítették iPhone-jukat iOS 8.0-ra. Nyugalom, nem annyira bonyolult az átállás, mint amilyennek elsőre látszik!


A MasterCard Mobile alkalmazás jelenleg nem kompatibilis az iOS 8 operációs rendszer ún. „push üzenet” kezelésével. Ahhoz, hogy iPhone készülékünkön az iOS 8 telepítése után is használhassuk a MasterCard Mobile szolgáltatásait, az alábbiakat kell tennünk:

A) Ha még nem frissítettünk iOS 8.0-ra

1. Lépjünk be a MasterCard Mobile alkalmazásba, és exportáljuk ki a regisztrált bankkártyáinkat:

Beállítások - Mobil Bankkártyák - Kártya kiválasztása - Export

Az exportáláshoz egy QR-kód képét kell elmentenünk a telefonunkra.

2. Frissítsük az operációs rendszert iOS 8.0-ra.

3. Töröljük a MasterCard Mobile alkalmazást a telefonunkról.

4. Ismételten töltsük le a MasterCard Mobile alkalmazást, és kezdjük el újra a regisztrációt.

5. A MasterCard Mobile alkalmazás jelzi, hogy erről a telefonszámról már van felhasználó regisztrálva, és megkérdezi, hogy szeretnénk-e ezt a regisztrációdat megtartani a régi mPIN megadásával. Ekkor válasszuk a régi mPIN gombot. Ezután adjuk meg a korábbi mPIN kódunkat.

6. Ekkor megjelenik a Mobil Bankkártya importálásának lehetősége: ezt kiválasztva keressük meg a korábban elmentett kártyánkat (vagyis az első lépésben elmentett QR-kódod képét.)

7. Az alkalmazás innentől a korábbiak szerint működik majd.

iso8.jpg
Nem sikerült a bankkártya exportálása, illetve importálása?

Sikertelen exportálás, illetve importálás esetén a bankkártyánkat újra kell regisztrálni (a bankkártyaadatainkat újra meg kell adni, és a kártyát aktiválni kell a Bankkártya Aktiváló Kóddal, amelyet a bankkártyára terhelt 99 Ft-ról szóló közlemény mezőjében találunk meg).

Az új kártyaregisztráció során figyeljünk a következőkre:

Ha az 5. lépés szerint megtartottuk a régi regisztrációt, akkor az újonnan regisztrált kártyának a korábbitól eltérő Mobil Bankkártya nevet adjunk.

Az új kártyaregisztráció során figyeljünk arra, hogy minden egyes regisztrációs kísérlethez egyedi Bankkártya Aktiváló Kód tartozik (a korábbi regisztrációnál használt Bankkártya Aktiváló Kód már nem használható).

B) Ha már frissítettünk iOS 8.0-ra


1. Töröljük a MasterCard Mobile alkalmazást a telefonról.

2. Ismételten töltsük le a MasterCard Mobile alkalmazást.

3. Kezdjük el újra a regisztrációt, majd amikor a MasterCard Mobile alkalmazás jelzi, hogy erről a telefonszámról már van felhasználó regisztrálva, és megkérdezi, hogy szeretnénk-e ezt a regisztrációt megtartani a régi mPIN megadásával, válasszuk az új mPIN gombot. Adjuk meg a használni kívánt mPIN kódodat (lehet a korábbi is).

4. Folytassuk a regisztrációt az alkalmazásban megjelenő lépések szerint. A bankkártyát újra kell regisztrálni (a bankkártyaadatainkat újra meg kell adni, a bankkártyát aktiválni kell a terhelt 99 Ft-ról szóló közlemény mezőjében található Bankkártya Aktiváló Kóddal).

Az új kártyaregisztráció során figyeljünk a következőkre:

Ha a 3. lépésben mégis megtartottuk a régi regisztrációt (régi mPIN gombot nyomtuk meg), akkor az újonnan regisztrált kártyának a korábbitól eltérő Mobil Bankkártya nevet adjunk.

Az új kártyaregisztráció során figyeljünk arra, hogy minden egyes regisztrációs kísérlethez egyedi Bankkártya Aktiváló Kód tartozik (a korábbi regisztrációnál használt Bankkártya Aktiváló Kód már nem használható)!

A regisztráció ismételt költségét természetesen megtéríti a MasterCard Mobile. A regisztrációs költség visszaigényléséhez írnunk kell egy e-mailt „iOS 8 probléma” tárggyal az info@fhb.hu e-mail címre, melyben a következőket kell feltüntetnünk:

• A telefonszámot, amelyről a MasterCard Mobile-t használjuk.

• A bankszámlaszámunkat, amelyre a visszatérítést szeretnénk kérni.

• Több újraregisztrált bankkártya esetén a regisztrált bankkártyák számát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr646839865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása