Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Fizetnél egy étteremben, de nem akar jönni a pincér? Van megoldás

2014/09/30. - írta: Mobilpénztárca

Egészen új indokkal magyarázzák, miért jó, ha egy étterem csatlakozik egy mobilfizetési szolgáltatóhoz.


A Mobilfizetés blogon is többször foglalkoztunk már az éttermek és az új fizetési technológiák kapcsolatával: több nemzetközi elemzés is megjelent a témában, egyértelműen kimutatva azt, milyen komoly előnyökkel járhat egy vendéglátóhely, kávézó, étterem számára, ha lehetővé teszi vendégeinek, hogy a telefonjukkal, táblagépükkel fizessenek.

A mobilfizetés amellett, hogy biztonságos fizetést tesz lehetővé, csökkenti az étterem készpénzhasználati költségeit, ráadásul lehetővé teszi hűségprogram, pontgyűjtés, kuponok, kedvezményrendszerek egyszerű és biztonságos használatát is. Nem mellesleg egy ilyen szolgáltatás kimutathatóan erősíti a márkahűséget, sőt, a fiatalabb vendégek számára is vonzóvá, trendivé teszi a helyet.

borrv.jpg
A Wall Street Journal nemrég megjelent cikke azonban egy teljesen új előnyre is felhívja a figyelmet. A mobilfizetés azért is kényelmes lehet, mert felgyorsítja a fizetési folyamatot. Ez pedig nem csak úgy értendő, hogy mobileszközünkkel egy pillanat alatt fizethetünk, nem kell pénzszámolással, visszajáróval bajlódnunk, hanem úgy is, hogy a legtöbb alkalmazás lehetővé teszi, hogy a pincér, vagy a pultos „közbeiktatása” nélkül fizessen a vendég.

Így pedig elkerülhetjük azokat a kellemetlen szituációkat, amikor egy meghitt randit az ront el, hogy háromszor, négyszer is integetünk a pincérnek, a számlát kérve – ő pedig látványosan nem sieti el ezt a munkafázist, épp a pultos kolleginával cseverészik, vagy egy másik asztalt szolgál ki hosszú percekig.


Ráadásul a borravaló miatt sem lehet panaszuk az éttermeknek: Amerikai felmérések szerint ugyanis meglepően szívesen adnak borravalót azok, akik a telefonjukkal fizetnek. Egyes mobilfizetési rendszerek meg is könnyítik ezt a folyamatot, a vendég például kiválaszthatja, hogy 50 centet, 1 dollárt, vagy 2 dollárt szeretne jattolni.

  • Korábbi cikkeink az éttermi mobilfizetésről:

Szeretik a vendégek a mobilfizetést? Mit mondanak a magyar éttermek?

Sosem találnád ki, mi a közös a Norbi Update-ben és a Costesben...

Adjunk-e borravalót, ha nem készpénzzel fizetünk?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr636747825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása