Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Kiszivárgott: mobilfizetésre, gyors utalásra készül a Snapchat

2014/08/26. - írta: Mobilpénztárca

A pletykák szerint mobilfizetési szolgáltatást tervez a Snapchat. A sokmilliós felhasználói táborral rendelkező közösségi/chat-alkalmazás akár villámgyors utalásra is alkalmas lehet. 


Hogy mi az a Snapchat? A kaliforniai egyetemisták által fejlesztett alkalmazás tavaly vált az egyik legnépszerűbb okostelefonos programmá. Az applikáció egy egyszerű fotós üzenetküldő annyi extrával, hogy az átküldött fénykép csak maximum tíz másodpercig látható, utána megsemmisíti önmagát. Az alkalmazás rendkívül népszerű, naponta több tízmillió fotót küldenek rajta a felhasználók.

Valahogy így működik:



Beszállnak a mobilfizetésbe?

Piaci pletykák szerint erre a hatalmas felhasználói bázisra építve fejleszt mobilfizetési szolgáltatását a Snapchat. Az biztos, hogy két, ezzel kapcsolatos szabadalmat is bejegyeztek az Egyesült Államokban - a cég azonban szokásához híven mélyen hallgat a fejlesztésekről.

A jól értesült nemzetközi szaksajtó viszont biztosra veszi, hogy nagy dobásra készül a Snapchat, a várakozások szerint a felhasználók egymásnak tudnak majd pénzt utalni az alkalmazás segítségével, de az is valószínű, hogy az alkalmazáson belüli vásárlásokat lehet majd mobilfizetéssel intézni. Az alkalmazáson belüli utalás azért is érdekes lehet, mert a Snapchat kifejezetten az egyszerűségre épül, és ha sikerül a tranzakciók kezelésénél is ezt a felhasználóbarát hozzáállást érvényesíteniük, az más fejlesztők számára is irányt mutathat.

Persze a közösségi oldalaknál időről-időre felröppennek hírek arról, hogy kidolgozzák saját mobilfizetési, mobilvásárlási rendszerüket, esetleg valamelyik jól bevált rendszert integrálják. Azonban hiába a tízmilliós, esetleg százmilliós felhasználói bázis, az érdemi áttörés még várat magára. Legutóbb a Facebook-ról lehetett olyan híreket hallani, hogy még az idei évben újfajta bankolási formát mutatnak be. Piaci hírek szerint a Facebook egy saját, a Bitcoinhoz hasonló e-pénzt is alkalmazna, amit egész Európában elfogadnának, és egyszerűsítené a közösségi oldalon működő fizetési tranzakciókat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr496634323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása