Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Az ország, ahol 205 millióan használják a mobilfizetést

2014/08/18. - írta: Mobilpénztárca

Lehagyta az okostelefonról vagy táblagépről internetezők száma a netezéshez PC-t használókét Kínában. Az országban már több mint 527 millióan kapcsolódnak mobil eszközről az internetre, nem véletlen, hogy nő a mobilfizetést használók száma is.


Az utóbbi években látványosan nagyot ugrott Kínában az internet-felhasználók száma, ebben az ugrásban pedig a mobileszközöknek óriási szerepe van. Az egyik legérdekesebb adat, hogy idén először már többen kapcsolódtak okostelefonról vagy táblagépről a világhálóra, mint PC-ről. A China Internet Network Information Center kutatóintézet adatai szerint 2014 júniusában az internetezők 83,4 százaléka mobilját használta netezésre, ezzel szemben PC-ről 80,9 százalék csatlakozott.

kinaiferfimobil.jpg
Természetesen az összes internetező száma is stabilan növekszik: idén júniusban Kínában összesen 632 millió internet-felhasználóról szóltak a becslések - közülük 527 millió(!) böngészett mobil eszközről.

Nő a mobilfizetés is - természetesen

A hatalmas növekedéssel egyes felhasználási területek is népszerűsége is megugrott, ilyenek például a mobilfizetés-szolgáltatások, amelyek felhasználóinak aránya 25 százalékról 39-re gyarapodott az internetezők körében - ez pedig értelemszerűen a mobilos vásárlásoknak is komoly lökést adott: a mobilos vásárlók száma fél év alatt nem kevesebb mint 42 százalékot nőtt, azaz jelenleg 205 millió(!) fő környékére tehető.

A 2013-as statisztikák szerint Kínában a mobilfizetési iparág egy év alatt több mint 300 százalékkal nőtt: a világ legnépesebb országában 1,6 milliárd mobilfizetési, mobilbankolási tranzakciót hajtottak végre a felhasználók.

A Kínai Nemzeti Bank statisztikái azt mutatják, hogy a növekedést már nem elsősorban a mobilos felületen keresztül végzett "klasszikus" vásárlás, hanem inkább az átutalás, mobilos szolgáltatások igénybevétele és az felhasználók közti tranzakciók jelentik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr566591923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása