Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Okostelefonnal kávét főzni? Annyira nem is lehetetlen

2014/06/08. - írta: Mobilpénztárca

Két dolgot érdemes tudni a Harris+Hoole kávézóláncról: 

1. Bár folyamatosan azzal hirdetik magukat, hogy ők egy kis családi (már-már kézműves) kávézólánc, mégis a (brit) Tesco az egyik legnagyobb tulajdonosuk.

2. Nemrég frissítették az okostelefonos applikációjukat, pontosabban kiegészítették egy egész érdekes mobilfizetési megoldással.


Izgalmas mobilfizetési megoldással updatelte okostelefonos alkalmazását a Nagy-Britanniában 36 kávézót működtető Harris+Hoole. A részben a Tesco tulajdonában álló lánc applikációja egy távoli fizetést (szaknyelven remote payment) tesz lehetővé.



Az alkalmazás működésének lényege, hogy amikor a vendég belép a kávézóba, az app segítségével becsekkol, a rendszer pedig jelzi a személyzetnek, hogy törzsvendég érkezett. A kávét készítő barista saját rendszerén egyből megjelenik a vendég neve, fotója, és az, hogy melyik a kedvenc kávéja, vagy hogy mik az általános kávéfogyasztási szokásai.

Tehát belépünk egy olyan kávézóba, ahol még sohasem jártunk, egyből a nevünkön szólítanak, és csak annyit kérdeznek, hogy "Jöhet a szokásos?"


Természetesen a fizetés is pofonegyszerű: a felhasználók bankkártyájuk segítségével pénzt tölthetnek az egyenlegükre. Az applikációval pedig pillanatok alatt tud fizetni a vendég a kávéért.


A Harris+Hoole menedzsmentjének nem titkolt célja, hogy a szokásos fizetési módszerekkel szemben egy személyre szabottabb, közvetlenebb kiszolgálást kapjon a vendég. Az alkalmazás előző verziója is nagy siker volt, 100 ezernél is többen csekkoltak be a kávézókba 10 hónap alatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr736285176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása